Žestoka reakcija UEFA na „nož u leđa“

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIUEFA
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, potvrdio je da će fudbaleri koji budu nastupali za timove članove nove Superlige biti suspendovani iz svih takmičenja u organizaciji FIFA i UEFA.
Džej Pi Morgan Čejs - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

On se oglasio nakon što je grupa klubova dogovorila stvaranje Superlige, u sopstvenoj organizaciji.

Prema planu, to takmičenje će se igrati tokom radnih dana, što znači direktan udarac na lige pod pokroviteljstvom UEFA, Ligu šampiona i Ligu Evrope.

„Svi igrači koji će igrati u Superligi Evrope imaće zabranu nastupa na evropskim i svetskim prvenstvima. Takođe, oni neće moći da nastupaju za nacionalne timove svojih država“, naveo je Čeferin.

Uz to, UEFA razmatra pravne načine da iz Lige šampiona izbaci Real Madrid, Čelsi i Mančester siti, ekipe učesnice polufinala, koje su najavile da će biti deo nove Superlige.  

UEFA je prethodno, pošto je objavljen osnivački akt Superlige, odlučila da suspenduje takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Podsetimo, 12 klubova iz Španije, Italije i Engleske je najavilo kreiranje sopstvene lige, finansirane od strane američke finansijske korporacije Džej Pi Morgan Čejs.

Tome se protive nacionalni savezi, kao i nacionalne lige, a UEFA je najavila tužbe i finansijske zahteve prema klubovima koji odluče da odu u Superligu.

Pozive su odbili nemački klubovi, Borusija iz Dortmunda i minhenski Bajern, a ponudu će izvesno odbiti i Pari Sen Žermen.  

► Nemci su jasni – glasno „ne“ američkom novcu

► Zemljotres u fudbalskoj Evropi – bogati najavili Superligu, UEFA prekinula Ligu šampiona!

► „Zvezda je protiv, taj sistem vodi amerikanizaciji sporta“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala