Pentagon: Pored Ukrajine više ruskih trupa nego 2014.

© AP Photo / Manuel Balce CenetaPortparol Pentagona Džon Kirbi
Portparol Pentagona Džon Kirbi - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Pentagon smatra da se u blizini Ukrajine nalazi više ruskih trupa nego 2014. godine, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džon Kirbi.
„Definitivno više nego 2014. godine“, rekao je Kirbi.

On je, pri tome, odbio da govori o procenama o broju ruskih vojnika.

„Rusi su to pripisivali vojnim vežbama, ali nama to nije sasvim očigledno“, dodao je Kirbi.

Ustanici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Rusija optužila NATO za pogoršanje situacije u Ukrajini

Ranije je Vašington izjavio o eskalaciji „ruske agresije“ i premeštanju ruskih trupa na Krimu i istočnoj granici Ukrajine. Sjedinjene Američke Države pozvale su Rusiju da objasni ova navodna premeštanja i izrazile spremnost za razgovor. Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da su američkoj strani objašnjenja data početkom aprila. On je istakao da u Rusija neće voditi dijalog u takvom „tonu i perspektivi“ koji su predložile Sjedinjene Američke Države, a Vašington će morati da se zadovolji već dobijenim informacijama.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe na svojoj teritoriji i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne sme nikoga da brine. Moskva je više puta izjavljivala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala