Đere ima jednu olakšicu u Beogradu, Sputnjiku otkrio koju

© AP Photo / Rick RycroftLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, govorio je o utiscima pred početak Srbija opena, na kojem će učestvovati prvi put u karijeri, na pres konferenciji na kojoj je bio Sputnjik sport.

Srbija open se prethodno održavao od 2009. do 2012. godine, ali je Đere tada još bio daleko od ATP nivoa, jer se borio u mlađim kategorijama.

Zbog toga će mu ove godine biti prilika da prvi put u karijeri zaigra na domaćem terenu u jednom zvaničnom ATP meču.

„Jako sam uzbuđen jer je ovo jedinstvena prilika da igram u Srbiji zvaničan turnir, već jedva čekam. Zahvalan sam Noletu što je doveo jedan ATP turnir u Srbiju ponovo. Ranije sam bio previše mlad da bih igrao. Nažalost neće biti publike, ali opet, ovo je sjajan osećaj“, rekao je Đere.

Đere je nedavno za zvanični sajt ATP na pitanje o susretima sa idolima odgovorio sećajući se na Dejvis kup na kojem je prvi put gledao Đokovića.

Na pitanje Sputnjika o tome da li misli da neke nove teniske nade u usponu u Srbiji gledaju na njega na sličan način kao što je on tada na Novaka, odgovara:

„Uf, da, znate kako... Nole mislim da je već tada bio među prvih deset (na svetu) ili blizu. Ja sam malo slabije rangiram (trenutno 49. mesto prim. aut.), ali svestan sam toga da, ipak – ne samo ja, nego svi srpski igrači generalno, a sada nas ima pet u prvih 50 – da smo mi na neki način uzori mlađim igračima. Tako da gledam shodno tome i da se ponašam i da budem dobar primer, jer znam da me gledaju mlađi, ali ne razmišljam nešto posebno o tome, ali imam na umu to da pokažem dobar primer mlađim igračima“, objasnio je dvadesetpetogodišnjak iz Sente.

Tokom boravka na turniru Đereu će kretanje biti maksimalno ograničeno, kao i svim teniserima, zbog striktnih pravila ATP povodom pandemije virusa korona.

Glavni teren teniskog kompleksa na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Sputnjik na licu mesta – u ovaj deo Srbije će biti uprte oči celog sveta /foto, video/

Laslo je za Sputnjik otkrio benefit koji će imati tokom Srbija opena.

„Komplikovano je sada u poslednjih 12 meseci, koliko već... Ušao sam (u 'mehur') prekjuče, ali ja mogu da spavam u svom apartmanu, tako da nisam u hotelu, ali sam limitiran što se tiče slobodnog kretanja: ne mogu nigde da idem, moram da poštujem pravila kao svi ostali. Ali, barem mogu da spavam kod kuće, što je neka olakšica, jer zaista bi bilo čudno da spavam u hotelu, tako da, što se toga tiče, barem imam tu neku olakšicu, što je prednost u pogledu na druge turnire, gde sam striktno u hotelu“, izjavio je Đere.

O velikom povratku tenisa u Srbiju, odnosno Beograd, za Sputnjik je nedavno govorio i direktor turnira Đorđe Đoković.

Kokain, prevara, kazne, bekstvo – ko je „iznervirani“ Britanac koji je pokupio Đokovićev kajmak?

Lajović otkrio za Sputnjik šta ga brine pred nastup u Beogradu

Ćaćić i Brkić nisu uspeli da „odbrane“ Beograd

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala