Kokain, prevara, kazne, bekstvo – ko je „iznervirani“ Britanac koji je pokupio Đokovićev kajmak?

© AP Photo / Jean-Francois BadiasBritanski teniser Danijel Evans posle pobede nad Davidom Gofanom
Britanski teniser Danijel Evans posle pobede nad Davidom Gofanom - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Danijel Evans, britanski teniser koji je naneo prvi poraz Novaku Đokoviću u ovoj godini, mora da zahvali blagim pravilima o dopingu što je uopšte došao u mogućnost da izađe na megdan najboljem teniseru sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Šok u Monte Karlu – Đokovića eliminisao Britanac!

Loš momak britanskog tenisa – najblaže rečeno, 2017. godine je uhvaćen u korišćenju kokaina, što je i priznao.

On je pao na doping testu, ali je opravdanjem pokušao da umanji sebi suspenziju i u tome je uspeo.

Naime, Evans je govorio da je van takmičenja uzeo „veoma malu količinu kokaina“, ali te naveo da je narkotik pronađen u njegovom organizmu spletom nesrećnih okolnosti.

„Dozvoljeni medikamenti, koje sam koristio tokom takmičenja, bili su kontaminirani kokainom, pošto sam slučajno ostavio kesicu u džep torbe za pranje odeće“, naveo je Evans.

Nadležni su presudili da je za takav incident, kršenje pravila, urušavanje integriteta sporta i pokušaj sakrivanja dopinga, dovoljna kazna od svega godinu dana.

Evans je 24. aprila 2018. godine vraćen u takmičenja, a gotovo tri godine kasnije došao je do najvećeg uspeha, pobede nad Đokovićem, kojoj nije mogao da se nada ni u najluđim snovima.

Razlog tome je i činjenica da je Teniski savez Britanije dva puta, 2011. i 2012. godine, ukidao stipendiju koju je Evans, kao obećavajući teniser, dobijao, zbog čega je pod znak pitanja došla i celokupna njegova karijera.

„Znam šta je problem. Ne treniram dovoljno dobro, ne radim dovoljno dobro. Očigledno sam veoma loš u svom poslu. Razni su razlozi, mnogo toga me odvraća od tenisa. Hiljadu ljudi mi je reklo da se fokusiram, ali to nisam uspevao. Kada to uradim, igram dobro...“, naveo je Evans 2013. godine.

​Dve godine kasnije je dobio kaznu jer se nije pojavio na prijavljenom turniru u domovini, tri meseca niko nije čuo ni glas od njega jer se oporavljao od povrede kolena i pao je na daleko 772. mesto na ATP listi.

Danijel Evans i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Britanac se „čupa“ posle izjave o Novaku /video/

U februaru ove godine, sa punih 30 godina, osvojio je prvu ATP titulu, na Marej river openu u Melburnu, a u Monte Karlu je, pobedom nad Đokovićem ostvario svoj prvi plasman u četvrtfinale Masters turnira serije 1.000.  

Evans je posle meča rekao da je bio iznerviran Đokovićevim kašnjenjem na izlazak na teren, ali je činjenica ta da se on nije previše pitao u duelu – jednostavno Novak nije bio na svom nivou, niti je uspevao da pronađe ritam igre.

Evans je samo „pokupio kajmak“ i pridružio se zemljaku Endiju Mariju, kao tek drugi Britanac koji je na šljaci uspeo da pobedi prvog tenisera sveta, pošto je Škot to učinio 2016. godine u Rimu, upravo protiv Srbina.

► Đoković: Užasno!

► Nadal „počistio“ Bugarina

► Britanac je imao „poseban motiv“ protiv Srbina: Novak me je iznervirao

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala