Kampanja je uzdrmala UEFA – do nivoa menjanja pravila

© Sputnik / Alexey FilippovFudbal, lopta
Fudbal, lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Krucijalne promene su na pomolu u svetu fudbala! Evropska fudbalska federacija UEFA mogla bi u skorije vreme da donese veoma važnu odluku, koja se odnosi na pravilo „gola u gostima“, koje bi moglo da bude ukinito!

Ipak, na pomenutu temu za sada se diskutuje na UEFA forumima, piše engleski Dejli telegraf, ali je velika verovatnoća da će se ono uskoro naći na nekom od sledećih izvršnih odbora.

Pravilo „gol u gostima“ ne bi u potpunosti bilo ukinuto, ono bi i dalje ostalo na snazi tokom regularnih 90 minuta, dok bi pogodak tokom produžetaka bio podjednako važan za oba tima.

Gost više ne bi imao prednost da njegov pogodak vredi duplo, te bi u slučaju nerešenog rezultat sa postignutim golom moglo da se pristupi penalima, što je dosad bilo nemoguće.

Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Prokletstvo najskupljeg fudbalera svih vremena /video/

Poznato je da gol u gostima se vrednuje duplo, ali je činjenica da to pravilo zapravo nema smisla u doba pandemije, kada se utakmice igraju pred praznim tribinama, bez prisustva navijača, te domaći teren gubi na težini. 

Upravo to je nateralo UEFA da razmišlja u pomenutom pravcu i da ide ka ukidanju jednog starog, i čini se nadasve, prevaziđenog pravila. 

Ostaje da se vidi da li će Evropska kuća fudbala (UEFA) u bliskoj budućnosti staviti ovu tačku na dnevni red i još jednom promeniti pravila fudbalske igre.

► Bomba iz Italije uzdrmala Zvezdu: Stanković pregovarao sa Sampdorijom, u sve je uključen i Mihajlović

► Zašto je eliminacija Dinama iz Evrope obradovala fudbalsku Srbiju?

► Tadićev Ajaks nadigrao Romu i ispao iz Lige Evrope, kraj Dinamove bajke

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala