Prokletstvo najskupljeg fudbalera svih vremena /video/

© Tanjug / AP/Francois MoriNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Brazilac Nejmar ispisao je istoriju Lige šampiona kao prvi igrač koji je za pet minuta uspeo čak tri puta da pogodi okvir gola. Pravo je čudo da Pari Sen Žermen u Parizu nije zatresao mrežu Bajerna u revanš meču četvrtfinala - (0:1).

Ipak, to se nije odrazilo na PSŽ, s obzirom na to da je zbog pobede u prvom meču rezultatom 3:2 u Minhenu, tim Maurisija Poćetina mogao sebi da priušti luksuz i da bude poražen.

Dominirali su „sveci“ nošeni, upravo Nejmarom i Kilijanom Mbapeom, ali je Bajern bio taj koji je odneo Pirovu pobedu. 

Englezi su za „kralja“ pripremili – Titanik?!

I dok je u prvom odmeravanju snaga prošlosezonskih finalista viđena „kiša golova“, na stadionu Park prinčeva, mreža se zatresla samo jednom, i to golom Čupo Motinga.

A daleko od toga da nije bilo prilika. Pre svega su konstantno u centru pažnje bili Nejmar i Mbape, koji su se često poigravali sa odbranom Bajerna. Prosto, bili su neuhvatljivi... Ta brzina, eksplozivnost, driblinzi... 

U jeku napada Pari Sen Žermena, Nejmar je uspeo nemoguće. U svega pet minuta, u razmaku od od 34. do 39. minuta pogodio je dve stative i prečku. Prvo je promešao odbranu Bavaraca kao salatu i šutirao u bliži ugao, da bi Manuel Nojer maestralnom reakcijom skrenuo loptu na stativu.

Četiri minuta docnije, razigrani Brazilac je tukao iz šesnaesterca, a najbolji golman planete, koji je pružio vanserijsku partiju i pokazao da iako čuvar mreže, komotno može da igra u poslednjoj liniji ili zadnjeg veznog zbog velikog broja istrčavanja i podeljenih lopti, samo je pogledom ispratio let lopte, koja je završila na prečki.

Činilo se da će Nejmar svega 60 sekundi kasnije konačno pogoditi mrežu jer je matirao Nojera, ipak lopta je ponovo udarila u stativu.

Nije bilo kraja prokletstvu najskupljeg fudbalera svih vremena, ali je olakšavajuća okolnost za Brazilca i njegov PSŽ što su, uprkos brojnim promašajima i porazu, u polufinalu elitnog takmičenja gde ih čeka bolji iz dvoboja Dortmund - Mančester siti (1:2 prvi meč).

► Evropa dobija novog šampiona – PSŽ eliminisao Bajern!

► Srbin je „mašinovođa“ Lokomotive koja tutnji Rusijom!

► „Sputnjik Ve? Pošaljite mi odmah!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala