Dobrić i Lojd „ispili“ Cedevitu, Zvezda može do prvog mesta

© Foto : Foto: KK Crvena zvezdaCrvena zvezda košarka
Crvena zvezda košarka - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Cedevita Olimpiju rezultatom 89:72 (20:23, 24:9:19:24, 26:16) u 24. kolu ABA lige. Crveno-belima u prilog ide poraz Budućnosti od Mornara 100:92, pa je sada otvorena mogućnost da zasednu na prvo mesto.

Bio je to drugi trijumf crveno-belih nad timom iz Slovenije u samo četiri dana, s obzirom na to da je Zvezda posle velike drame u Beogradu 14. aprila slavila - 82:81.

U reprizi derbija kola regionalnog šampionata, tim Dejana Radonjića je rutinski slavio na nezgodnom gostovanju. Ovoga puta je izostala drama koja je viđena u dvorani „Aleksandar Nikolić„ tada je Zvezda gubila tri razlike na 20 sekundi do kraja, da bi uspela da preokrene i da slavi.

Prva četvrtina bila je izuzetno efikasna, čak 43 poena su viđena, a rešila ju je Cedevita u svoju korist tesnim rezultatom 23:30. Ipak, nastavak je doneo odličnu odbranu Zvezde, pa je je šampion Jadrana primo svega devet poena, naspram 24 ubačenih, te je s dvocifrenom prednošću otišla na odmor u dvorani Stožice.

 

Zvezda je apsolutno iskontrolisala rezultat tokom čitavog većeg dela susreta. Ognjen Dobrić poneo je epitet igrača utakmice sa 26 poena od čega šest trojki, s obzirom na to da je pogađao trojke i odgovarao na poene raspoloženog Kendrika Perija koji je ubacio 29 poena, ali nije ima adekvatnu podršku saigrača.

Posle Dobrića najraspoloženiji u taboru crveno-belih nad Cedevitom bio je Džordan Lojd koji je ubacio 21 poen.

Crvena zvezda je dosad odigrala 24 meča u ABA ligi i ima 21 pobedu naspram tri poraza. Budućnost ima meč više i pobedu više, ali je poraz od Mornara 100:92 učinio trku za prvo mesto izuzetno uzbudljivom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Nema Jokića? Evropu u NBA „čuvaju“ Crnogorac i Grk /video/

► Debakl Đorđevićevog tima u utakmici sezone – drugi ruski tim u Evroligi!

► Srce je poslalo u penziju vernog Popovičevog vojnika koji nije dočekao prsten

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala