Bavarska Igra prestola - Hansi ili Hasan?

© AFP 2023 / RONALD WITTEK / POOLFlik i Salihamidžić
Flik i Salihamidžić - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ključa u Bajernu, a u centru pažnje je trener Hansi Flik koji želi na kraju sezone da napusti bavarskog diva. Razlog za nezadovoljstvo stručnjaka koji je s Bajernom prošle sezone osvojio maksimalnih šest trofeja, je sukob sa sportskim direktorom Hasanom Bracom Salihamidžićem.

Eliminacija minhenskog diva u četvrtfinalu Lige šampiona u sudaru sa Pari Sen Žermenom, ogolila je probleme u klubu s Alijanc arene.

Ipak, sukob Hansija Flika i Hasana Salihamidžića, od kojih će jedan po svemu sudeći vrlo brzo napustiti klub, nije ništa novo. To je nešto što traje, samo što je sada otišlo toliko daleko, da povratka nema i podseća na Igru prestola, u ovom slučaju Bavarsku!

Može biti samo jedan, ali ostaje da se vidi za koga će se odlučiti Nadzorni odbor Bajerna - da li za trenera koji je učinio čudo prethodne sezone osvojivši maksimalnih šest trofeja, ili će ruku podići za sportskog direktora i bivšeg asa Bracu Salihamidžića.

​Odavno su na snazi ratne sekire između njih dvojice, ključno neslaganje odnosi se na igrački kadar i na obnovu ugovora sa aktuelnim fudbalerima. Kamen spoticanja prvobitno je bio David Alaba, jer je Salihamidžić insistirao da se Austrijancu, maestralnom levom beku, po potrebi i krilu, ne produži ugovor po uslovima koje je tražio, dok je Flik imao nešto drugačiji stav.

Zapelo je i oko Džeroma Boatenga, jer je Salihamidžić poručio da s njim neće biti produžena saradnja, dok je trener izjavio da mu je potreban Boateng, koji je s Nemačkom 2014. godine pokorio svet na Mundijalu u Brazilu.

Fudbal, lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Kampanja je uzdrmala UEFA – do nivoa menjanja pravila

I dve legende Bajerna, Lotar Mateus i Štefan Edberg, su u razgovoru za ugledni Bild, poručili da je sukob kulminirao i da za njih dvojicu pod svodovima Alijanc arene više nema mesta. Mateus nema dilemu da je situacija postala neizdrživa.

„Oni imaju različita mišljenja, posebno o timu i mislim da to više nije moguće popraviti. Njihov odnos je otišao predaleko“, jasno je poručio veliki Lotar u svojoj kolumni za Bild, dodajući da je Flik kritikovao pojedine Salihamidžićeve odluke, poručivši mu da je igrački kadar bio jači prethodne sezone kada su osvojeni svi trofeji.

Ništa blaži na temu sukoba Hasana i Hansija nije bio ni Štefan Edberg, nekadašnji vezista Bavaraca.

„Jedan od njih mora da ode! Klub gura Flika, iako je 56-godišnji trener koji ima ugovor do 2023. godine jedan od najboljih u istoriji, osvojio je sve što se osvojiti može, i to u kratkom periodu“, poručio je Edberg.

Ipak, neće se sve tako lako rešiti, što potvrđuju reči predsednika Bajerna Karla-Hajnca Rumenigea, koji je iskusno "sputio loptu".

"Moramo svi da se držimo i da radimo zajedno i skladno, pošteno i profesionalno zarad kluba", izjavio je Rumenige.

Bajern je u subotu pobedio Volfsburg rezultatom 3:2 i približio se dodatno novoj šampionskoj tituli, ali gorući problem i dalje nije rešen i uskoro će biti poznato kako će biti rešena bavarska Igra prestola - da li će čelnici dati podršku Hansu ili Hansiju...

► „Ako smo mi krivi, idemo u zatvor, ako nismo – onda će nalogodavci, sledeća instanca je Strazbur“

► E, to je Zlatan – spasao Zvezdu, a sebe „zakopao“

► Slučaj „Recko“ zaprepastio srpski fudbal /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala