Sramotna izjava Amerikanca – Jokića je nazvao „klincem iz Denvera“?! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillKošarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić
Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Pratite nas
Dok Rivers je planirao da prošle sezone sa Los Anđeles Klipersima osvoji titulu u NBA ligi, ali se na tom putu isprečio Nikola Jokić, čije ime američki trener, nešto manje od godinu dana kasnije, ne sme ni da izgovori?!
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
„Ludi Srbin“ i „visoki debeljuca“ – šta legendarni trener kaže o Jokiću? /video/

Čovek koji u svom posedu ima jedan šampionski prsten, iz vremena kada je sedeo na klupi briljantne generacije Boston Seltiksa 2008. godine, posle debakla u Los Anđelesu novu priliku traži u timu Filadelfije.

Rivers na raspolaganju sada ima Džoela Embida, sjajnog kamerunskog centra koji je godinama projektovan u zvezdu NBA lige.

On se poslednjih meseci pominje kao kandidat za naslov najkorisnijeg igrača NBA lige, odnosno smatra se najvećim rivalom Nikole Jokića u toj trci.

„Da ja glasam, MVP bi bio Džoel, a posle možda klinac iz Denvera“, rekao je Rivers.

Neverovatno je pomisliti da Rivers ne zna ime momka koji ga je gotovo samostalno izbacio iz polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije prethodne sezone.

Jokić i Denver su tada eliminisali Kliperse iako su bili u zaostatku od 3-1 u pobedama, uspeli su na nestvaran način da dođu do preokreta, upišu tri uzastopna trijumfa i plasiraju se u finale gde su se sastali sa Lejkersima.

Zaključak je jednostavan – Jokić i dalje ne dobija poštovanje koje bi trebalo, svojom igrom, odnosom prema timu i značaju za njega, ali i za kompletnu NBA ligu, koju čini zanimljivom i neizvesnom, te svojim konstantnim inovacijama podiže košarku na viši nivo.

► Jokić uništio „rakete“, pa uživao u trijumfu s klupe /video/

► Ivana osvaja Ameriku – „grad anđela“ čeka novu srpsku zvezdu

► Jokić otvorio dušu i ispričao priču o „papiriću“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala