„Ludi Srbin“ i „visoki debeljuca“ – šta legendarni trener kaže o Jokiću? /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Greg Popovič
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić ove sezone dobija više pohvala nego ikada, a jedna od najboljih verovatno je došla od strane Grega Popoviča, jednog od najboljih trenera svih vremena.

Popovič ima pet osvojenih šampionskih prstena NBA lige, ali nekoliko godina ne uspeva da napravi ništa približno tom uspehu sa San Antonio Sparsima.

Razlog njegovih neuspeha je, pre svega, nedovoljno dobar igrački kadar, a sa nekim kao što je Jokić u ekipi vrlo je moguće da bi čovek sa nadimkom „ludi Srbin“ napravio čudo.

Posle meča Denvera i Sparsa – u kojem je centar iz Sombora imao novi tripl-dabl – Popovič je objasnio šta ga najviše impresionira kod Nikole Jokića.

„Pa... Više nego bilo šta drugo, to što uvek izmami osmeh na moje lice. On se na terenu mnogo zabavlja, ima nesvakidašnji stil igre, ne izgleda kao superzvezda“, rekao je Popovič, kojem se mogao videti sjaj u očima dok je pričao o Jokiću.

​Sedamdesetdvogodišnjak iz Indijane ističe nesvakidašnji način na koji Nikola pobeđuje.

„Rekao sam to i ranije, on više izgleda kao visoki debeljuca bez definicije mišića, da tako kažem. Ne izgleda kao da je atletski građen, ne trči sprintove po čitavom terenu, nije ni preterano skočan – i onda vas razbije“.

Poznati američki novinar Stiven Ej Smit - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
„Sve ih testirajte na drogu“: Amerikanac besan zbog ponižavanja Jokićevog „Robina“

Podsetimo da je Jokić u svom prvom plej-of nastupu u karijeri upravo igrao protiv Popovičevih Sparsa, koje je izbacio iz prve runde Zapada 2019. godine.

Član reprezentacije Srbije tada je bio samo deo igrača koji je sad, ali je i dalje imao zavidnu statistiku od 23 poena, 12 skokova, devet asistencije i 1,3 ukradene lopte po utakmici.

„To sve radi jer je izuzetno vešt, pametan i potpuno nesebičan. Kada spojite sve to onda dobijete sjajnog saigrača. Takođe, on pronalazi ljude svojim loptama, a kada ljudi dobijaju dobre pasove, onda su srećni. A on to definitivno čini, i to vrlo često“, podvukao je Popovič.

Doživeo je neuspeh sa Srbijom, pa je doneo odluku zbog koje je danas MVP

„Srpski jednorog“ doživeo peh usred utakmice /video/

Kako je Jokića trener „bacio pod autobus“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala