Šef ruskih obaveštajaca o novim američkim sankcijama: Neprijateljski i nepromišljeni korak

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Šef Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin nazvao je nov paket američkih sankcija neprijateljskim i nepromišljenim korakom, koji vodi ka uništavanju odnosa između dve zemlje i međunarodne stabilnosti.
„Želeo bih da razgovaramo o još jednom paketu sankcija protiv Rusije koji je usvojila administracija Sjedinjenih Američkih Država. To je neprijateljski i, po mom mišljenju, vrlo nepromišljen korak i predstavlja korak ka uništavanju međunarodne stabilnosti“, rekao je Nariškin predsedavajući na sastanku Ruskog istorijskog društva.
Zgrada Službe za spoljnoobaveštajne poslove Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Ruska obaveštajna služba objasnila Amerikancima sa kim imaju posla

On je dodao da SAD novim sankcijama prema Rusiji narušavaju princip lojalne konkurencije među vodećim svetskim obaveštajnim službama.

„Konkurencija vodećih svetskih službi se izražava u posebnim formatima, u oblicima koji su specifični. Bez obzira na to, ja verujem, da ona mora biti poštena, a ovaj paket sankcija je znak nepoštene konkurencije“, izjavio je Nariškin.

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije je akcije administracije SAD-e nazvao nedoslednim, jer se sankcije uvode u kontekstu prilično prijateljskog razgovora dvojice predsednika, i pretpostavio, da se u američkoj administraciji takmiče tri ili četiri struje.

Bela kuća je 15. aprila saopštila da SAD-e smatraju da je Spoljnoobaveštajna služba Rusije učestvovala u sajber napadima na „SolarWind“. 

Spoljnoobaveštajna služba Rusije je ove optužbe nazvala „besmislenim“ i izjavila da su one izmišljene i da nije zadatak obaveštajnih službi da analiziraju retoriku Bele kuće.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala