Ruska obaveštajna služba objasnila Amerikancima sa kim imaju posla

© AFP 2023 / Alexey SazonovZgrada Službe za spoljnoobaveštajne poslove Rusije
Zgrada Službe za spoljnoobaveštajne poslove Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Optužbe Bele kuće na račun Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) za sajber napade putem softvera firme „Solar Vinds“ su izmišljene, navodi se u saopštenju pres-službe SVR.
„Ne bismo želeli da citiramo naše kolege sa druge strane okeana, a svi smo u tom elektronskom svetu kolege. Samo želimo da kažemo da čitanje gluposti – nije mnogo interesantan posao“, navodi se u saopštenju.

„U celom tom trabunjanju najneprijatnije je ovo: „SVR Rusije, takođe poznata i kao…“. Izvinite gospodo, ali SVR Rusije je celom svetu poznat od 1920. godine kao inostrano odeljenje VČK, 5 odeljenje Prve uprave NKVD SSSR. Od sredine prošlog veka – Prva glavna uprava KGB SSSR, a sada Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije“, navodi se u komentaru.

„Iza stogodišnjih slavnih stranica istorije domaće obaveštajne službe stoje, ne samo najveći profesionalizam, već i sposobnost poštenog rada na dobrobit naše zemlje!“, zaključuje se u komentaru.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. One su direktno optužile Spoljnoobaveštajnu službu Rusije za sajber napade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala