Kremlj: Odgovor Moskve na američke sankcije zavisi od Putinove odluke

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, povodom novih sankcija koje je Amerika uvela protiv Rusije i proterivanja deset ruskih diplomata, da će odgovor Moskve zavisiti od odluke šefa države Vladimira Putina. Podsetio je, međutim, da je princip reciprociteta i dalje na snazi.
„U celini uzev princip uzajamnosti u takvim pitanjima niko nije ukinuo. Ali, još jednom kažem, sve će zavisiti od odluke koju donese šef države“, rekao je Peskov novinarima na pitanje da li će i kada Rusija odgovoriti na nove američke sankcije.

On je istovremeno ocenio da je sklonost Amerikanaca prema sankcijama neprihvatljiva.

Dodao je i da je makrostabilnost u Rusiji održana bez obzira na nove sankcije i da su mere koje se preduzimaju efikasne.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je juče na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

Podsetimo, američka administracija objavila je juče da je uvela sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala