Greška za greškom Amerikanaca: Ruski avioni završili na čestitki Ratnom vazduhoplovstvu SAD /foto/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac bombarder Su-34
Lovac bombarder Su-34 - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Američka senatorka Sindi Hajd-Smit uklonila je sramotnu grešku nakon što su korisnici Tvitera istakli da se na njenoj rođendanskoj čestitki namenjenoj Komandi Ratnog vazduhoplovstva SAD nalaze ruski avioni Su-34, a ne američki.

„Srećan 73. rođendan Komandi Ratnog vazduhoplovstva SAD! Hvala svima koji su uvek spremni da služe našoj naciji“, objavila je senatorka na Tviteru uz grafiku koja prikazuje pet aviona u letu.

© Foto : Twitter/screenshotTvit američke senatorke Sindi Hajd-Smit
Greška za greškom Amerikanaca: Ruski avioni završili na čestitki Ratnom vazduhoplovstvu SAD /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Tvit američke senatorke Sindi Hajd-Smit

Međutim, avioni na fotografiji nisu američki i mnogi korisnici Tvitera nisu propustili priliku da to istaknu u komentarima na njen sada već obrisani tvit.

Rob Li, doktorant na studijama rata na Kraljevskom koledžu u Londonu, rekao je da je senatorkin tvit deo američke „nacionalne razonode kada ruskim oružjem zamenjuju svoje“.

On je objavio slike prethodnih takvih promašaja - reklamu za Trampovu kampanju iz septembra 2020. godine, koja takođe sadrži ruske avione, i tvit kongresmena Brajana Masta iz oktobra 2019. godine koji Američkoj mornarici poželeo srećan rođendan uz sliku ruske nuklearne raketne krstarice "Petar Veliki".

Ovo nisu jedini primeri velikih grešaka u vezi sa ruskim sistemima naoružanja. Ranije ove nedelje televizijska mreža Si-En-En je prikazala ukrajinske tenkove tvrdeći da su to ruski tenkovi koji su se kretali ka granici Ukrajine, podseća RT.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala