Tri zablude od kojih će Bajden morati da odustane pre susreta sa Putinom

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoArhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi
Arhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov posavetovao je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da ne bude u zabludi da je on učinio veliki poklon Rusiji predlogom za sastanak s ruskim liderom Vladimirom Putinom. Kako objašnjava, Bajden je time samo potvrdio značaj saradnje s Rusijom na međunarodnoj areni.
„I neka se ne zanosi da on drži u svojim rukama međunarodnu agendu. Nije tako. Bajden je samo potvrdio da SAD ne mogu bez dijaloga sa Rusijom, kao i Kinom. I bez takvog dijaloga američki predsednik bi prvi izgledao glupo. A ako misli da taj dijalog vodi s pozicije sile, kako vole da kažu u Vašingtonu, onda je to treća zabluda od koje će morati da odustane“, napisao je Puškov na Telegramu.

Odustajanje od zabluda mu svakako predstoji, i tokom samog susreta s Putinom, zaključio je senator.

Susret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Važno za mir i bezbednost: Vest o mogućem sastanku Putina i Bajdena ─ globalni događaj

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da u narednih meseci održe sastanak u trećoj državi.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki je saopštila da je za sada rano govoriti gde će se samit održati, ali pretpostavlja da će to biti na leto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala