Đoković se vraća i ima jasnu poruku: On ima „oružje“ za najveće trofeje

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Sve je spremno za povratak Novaka Đokovića na teren posle dvomesečne pauze i osvajanja Australijan opena. Najbolji teniser sveta će u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu ukrstiti rekete sa talentovanim Janikom Sinerom, a taj meč neće početi pre 12 časova i 30 minuta. Uz Sputnjik sport moći ćete da pratite tekstualni prenos.

Prošla su dva duga meseca od nezgodne povrede trbušnih mišića koju je imao Novak Đoković. Bilo je jasno da je povreda ozbiljna i da zahteva mirovanje kako ruptura ne bi napredovala, te da je odmor uz adekvatnu terapiju bio potreban kako bi ista u potpunosti bila sanirana.

I čini se da nije moglo teže odmah na povratku, s obzirom na to da Nole za rivala ima predvodnika novog talasa mladih tenisera - Janika Sinera. Bar je te reči upotrebio srpski as kada je govorio o 19-godišnjem Italijanu, koji je stigao do finala prethodnog turnira odigranog u Majamiju.

​Njega je na poslednjem koraku zaustavio Poljak Hubert Hurkač, ali je Siner pokazao da je sazreo i da je spreman za najviše domete u tenisu.

Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Nadal pred srpskim novinarom omalovažio Đokovićev rekord: „Ne znam šta to znači“ /video/

Novak Đoković je u superlativu pričao o Sineru, koji igra odlično sa osnovne linije i šalje izuzetno precizne i brze loptice.

„Sjajan turnir u Majamiju za mlade momke, i Siner i Hurkač su odigrali fantastičan turnir, pobedili su neka velika imena na putu do finala“, počeo je Đoković priču s medijima u Monte Karlu, gde praktično ima ulogu domaćina, jer dugi niz godina živi u Monaku.

Đoković je nastavio da hvali prvog protivnika u Monte Karlu.

„Janik je zaista bio konstatan u posldnjeih godinu i po dana. Ako on nije vođa, on je defitnivno jedan od vođa generacije koja dolazi. U svojoj igri ima svo 'oružje' koje mu je potrebno da napadne najveće trofeje. Podjednako dobro igra na šljaci, kao i na tvrdoj podlozi, i to je zaista sjajno videti. Veoma je zreo u načinu na koji igra i na koji se ponaša na terenu“, nije štedeo Novak komplimente, što dovoljno ukazuje na potencijal i kvalitet koji poseduje 19-godišnji Italijan.

Ipak, i pored svega izrečenog, jasno je ko je favorit u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu, ostaje da se vidi samo kako se Đoković oporavio i spremio posle nezgodne povrede trbušnih mišića, ujedno i kako će se snaći protiv „grešnika“ s kojim dosad nije ukrštao rekete.

► Britanac slomio Lajovića posle dva dana, Filip bez borbe, na redu je – Novak

► Velika pobeda za veliku nadu srpskog tenisa!

► Đoković protiv „grešnika“, Kecmanović bez iznenađenja

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala