Zaharova: Lažne vesti „Si-En-En-a“ ─ prikazao ukrajinske tenkove kao ruske

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je američka televizija „Si-En-En“ prikazala ukrajinske tenkove na ukrajinskoj železničkoj stanici kao „pripreme Rusije za rat“ i pozvala ovaj medij da prestane sa učešćem u javnom životu Rusije i više vremena posveti profesiji.

„Shvatamo da nemate vremena da se bavite proverom činjenica, toliko ste se udubili u ideološku borbu u ime trijumfa liberalizma. Ali ne u tolikoj meri da uspevate da prikažete ukrajinske tenkove na ukrajinskoj železničkoj stanici ispred ukrajinskih vagona kao pripremu Rusije za rat“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku, obraćajući se „dragoj televiziji ‘Si-En-En’ i njenom složnom kolektivu“.

Ona je istakla da dopisnici ove televizije u Moskvi treba da skrenu pažnju sa „učešća u javnom životu naše zemlje (za to imaju svoju državu, a mi možemo i sami) i malo više vremena posvete profesiji“. „Jer je ovo već jednostavno nepristojno“, zaključila je Zaharova.

Ovo nije prvi takav slučaj sa „Si-En-En-om“. Godine 2008. novinari televizije „RT“ koji su radili u Chinvaliju optužili su „Si-En-En“ za falsifikat u pokrivanju gruzijsko-južnoosetijskog sukoba, jer je „Si-En-En“ pokazao RT-ove snimke Chinvalija koji je razrušila gruzijska vojska, tvrdeći da je to gruzijski grad Gori, koji je navodno napala ruska vojska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala