Otkrivene glavne karakteristike novog Putinovog aviona

© Sputnik / Skrыnnikov / Uđi u bazu fotografijaAvion "IL-96-300"
Avion IL-96-300 - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Novi predsednički avion za ruskog lidera Vladimira Putina značajno će se razlikovati od prethodnih modela letelice, rekao je general-major Vladimir Popov za televiziju „Zvezda“.

On je otkrio bezbednosne karakteristike novog predsedničkog aviona – Il-96-300PU. Kako je rekao, letelica je opremljena radarskom, radio-tehničkom, optičko-elektronskom i vizuelnom kontrolom.

Prema rečima Popova, značajna promena učinjena je zahvaljujući uvođenju sistema kontrole vazdušnog prostora oko letelice.

„Dakle, raspoređeni sistem snaga i sredstava za izviđanje vazdušnog prostora oko letelice sada je mnogo napredniji nego ranije“, rekao je stručnjak.

Kako je dodao, sva oprema je duplirana za slučaj izbijanja vanrednih situacija, a neka čak i više puta, dok je pojedina oprema u potpunosti zamenjena drugim sličnim uređajima.

„Ovaj avion ima četiri motora. Čak i ukoliko dva otkažu, avion može leteti i visoko, i nisko, i manevrisati“, rekao je Popov, ističući da čak i sa jednim motorom predsednički avion može preleteti do 800 kilometara i mirno se prizemljiti.

Pilot smatra da glavna zasluga za pravljenje bezbednog predsedničkog aviona pripada ruskim konstruktorima, odnosno doktoru tehničkih nauka i profesoru Henrihu Novožilovu.

Koliko je saopšteno ranije, prva letačka ispitivanja novog aviona Il-96-300PU završena su u fabrici aviona u Voronježu.

Podsetimo, avion № 1 nije samo jedna letelica, nego čitav odred koji koristi ne samo predsednik, nego i vlada Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala