Strah u Nadalovom timu – zbog Medvedeva nastaje opšta pometnja?!

© AP Photo / Frank AugsteinŠpanski teniser Rafael Nadal
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Pozitivan test na virus korona ruskog tenisera Danila Medvedeva izazvao je zabrinutost u taboru Rafaela Nadala i njegovih navijača.

Medvedev je u utorak dobio pozitivan test na koronu, pa je zbog toga poslat u izolaciju u Monte Karlu i diskvalifikovan sa tamošnjeg Mastersa.

Problem u kojem je Rus mogao bi da poprimi mnogo veći oblik, baš zbog španskog tenisera.

Nadal i Medvedev su trenirali u ponedeljak na jednom od terena u Monte Karlu.

Obojica su bili bez maske, ali trenutno nije poznato da li su imali fizički kontakt tokom treninga, odnosno koliki je rizik od toga da je Rus preneo koronu Špancu.

Francuska novinarka Karol Bušar zapitala se koju su dalji koraci organizatora turnira.

„Sada će testirati sve igrače i članove timova koji su bili u kontaktu sa Medvedevim? Isuse. Kada vidite kako su neki od ljudi nosili maske na tom treningu, onda krećete da se molite da neće biti još pozitivnih slučajeva“, navela je Bušar.

Trenutno se postavlja pitanje da li će Nadal biti poslat u izolaciju dok ne odradi novi PCR test, koji bi se pokazalo da li je i on pozitivan na koronu.

Španac svoj prvi meč neće igrati pre srede, možda čak i u četvrtak, pa rizik postoji i zbog toga što i da on odradi PCR test momentalno nakon saznanja da je Medvedev pozitivan, nije sigurno da će virus dovoljno dugo biti u njegovom telu da se pokaže na testu.

Time bi mogao da se ugrozi i ceo turnir u Monte Karlu, pa ostaje za videti kako će reagovati organizatori, pogotovo s obzirom na to da je u pitanju ime veliko kao Rafael Nadal.

Đorđe Đoković, direktor Srbija opena, pozira pred novinarima na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Đoković otkriva kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“ /video/

Takođe, postavlja se pitanje sa kim je sve Medvedev bio u kontaktu od igrača sem Nadala, odnosno da li će njegov pozitivni test prouzrokovati još neke.

Nije isključeno da je neko drugi od igrača koji je bio u kontaktu sa Rusom uneo virus u kompleks, pa ga preneo Medvedevu kod kojeg je samo identifikovan prvo.

Podsetimo, na Masters u Kneževini učestvuje i Novak Đoković, koji ne boravi u hotelu sa ostalim igračima, već u svom domu.

O problemima organizovanja turnira u doba korone nedavno je u emisiji „Miljanov korner“ govorio direktor Srbija opena Đorđe Đoković.

Pitanje svih pitanja – Novakov stav

Sputnjik na licu mesta – u ovaj deo Srbije će biti uprte oči celog sveta /foto, video/

Paklen žreb za Đokovića u Monte Karlu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala