Đoković otkriva kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“ /video/

© Sputnik / Luka NikolićĐorđe Đoković, direktor Srbija opena, pozira pred novinarima na Dorćolu
Đorđe Đoković, direktor Srbija opena, pozira pred novinarima na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Iako do početka Srbija opena ima nešto manje od dve nedelje, pripreme svih vrsta za turnir iz Serije 250 u Beogradu uveliko su počele.

Na teniskim terenima na Dorćolu uveliko se radi kako bi sve bilo spremno za povratak ATP turnira u Beograd posle devet godina pauze.

Ništa manje ne zaostaje rad na logistici, odnosno protokolima i poštovanju mera na koje su organizatori naterani zbog pandemije virusa korona.

Direktor turnira Đorđe Đoković je govorio o tome kako će izgledati život svih tenisera tokom boravka u Beogradu u trajanju turnira (19. do 25. aprila).

„Pravila ATP-a se menjaju iz nedelje u nedelju, s tim što oni njihova pravila donose do neke mere, gde onda to prelazi na državne mere, konkretno vlade republike Srbije kod nas. Oni će morati da budu u izolaciji – u hotelu, u kontrolisanom okruženju – gde nema izlaska van tog kontrolisanog okruženja, moraju da cirkulišu između oficijalnog hotela i teniskog centra“, rekao je Đoković.

Vakcinacija u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

Izopšteni od mera biće jedino teniseri koji su revakcinisani, kako nalažu nova pravila ATP-a, ali Đoković ističe da trenutno „ne zna nikoga ko je revakcinisan“.

„U tom periodu, oni dok su u turniru ne smeju da izlaze iz tog kontrolisanog okruženja, nakon turnira su slobodni da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako... Zbog toga se dešavaju povrede koje se dešavaju i nadamo se da ćemo mi ovaj turnir uspeti da organizujemo i da će ceo turnir da prođe bez bilo kakvih povreda, bez, nadamo se, pozitivnih“ dodao je mlađi brat Novaka Đokovića.

Reportažu sa terena Teniskog centra „Novak Đoković“ pročitajte na stranicama Sputnjik sporta u utorak od 19.00.

​► Medvedev nikad bliži Đokoviću – Federer i Nadal miljama daleko

Sve se raspada, a Francuskinja bi — kazne?!

Federer je prošlost – Ivanišević otkrio da Đoković ima novi cilj

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala