Euleks: Kosovska policija nije odgovorila zašto je zabranjen ulazak predsedniku Odbora za pomoć KiM

© Foto : Ustupljeno SputnjikuMilorad Arlov
Milorad Arlov - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, uputio je molbu Euleksu da se njegovom predsedniku Miloradu Arlovu omogući ulazak na Kosmet za Vaskršnje praznike, jer mu je prošle godine dva puta zabranjen, te zatražio obrazloženje za tu zabranu i zašto nije ukinuta. Euleks je u odgovoru naveo da je molbu prosledio kosovskoj policiji, koja nije odgovorila.

Kako navodi Odbor za pomoć KiM, molba Euleksu poslata je 10. marta, a potom 5. aprila kako bi Arlov mogao da dođe u humanitarnu posetu za Vaskrs. Euleks je odgovorio da je Arlovljeva molba prosleđena Međunarodnoj jedinici za sprovođenje zakona kosovske policije, koja ima do danas nije odgovorila.

Milorad Arlov - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2021
Zabranjen ulaz na Kosovo predsedniku Odbora za pomoć KiM iz Banjaluke

„Molba se odnosila na obrazloženje i na to da se skine nepravedna zabrana predsedniku Odbora Miloradu Arlovu za nesmetan ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Da je to kršenje osnovnih ljudskih prava i prava sloboda kretanja na kome se zasniva temelj svakog ozbiljnog društva i društvenog uređenja bez obzira ko ga provodi“, navode iz Odbora.

Miloradu Arlovu zabranjen je ulazak na administrativnom prelazu Jarinje 26. juna i 27. decembra prošle godine i ta zabrana još nije ukinuta.

„Tražimo od kosovske policije, od svih ambasada, Euleksa, Unmika, međunarodnih institucija i udruženja da se zabrana skine jer za nju nema argumenata, što pokazuje i to da nismo na naše molbe dobili odgovor i razlog donošenja te nepravedne odluke“, saopšteno je iz Odbora za pomoć KiM.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala