Zabranjen ulaz na Kosovo predsedniku Odbora za pomoć KiM iz Banjaluke

© Foto : Ustupljeno SputnjikuMilorad Arlov
Milorad Arlov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedniku Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanisti Miloradu Arlovu zabranjen je ulaz na Kosovo i Metohiju.

On se danas putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Kosovu radi prevazilaženja zabrane Policije Kosova da pređe na teritoriju Kosova i Metohije.

Arlov i njegov zastupnik uputili su pismo ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Federativne Republike Nemačke, Republike Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Turske, Kraljevine Švedske, Republike Italije, kao i Kancelariji poverenika Ruske Federacije na Kosovu, uz molbu za pomoć u sagledavanju i prevazilaženju problema.

“Ovo je prvi put da mi je zabranjen ulazak u neku teritoriju čime mi je uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja. Ovakvim postupanjem Policije Kosova ugrožen je program pomoći većinom srpskoj deci i drugih nacionalnosti sa poteškoćama u razvoju sa Kosova, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju", navodi se u pismu.

Apelujem na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom zaštite moje demokratsko i ljudsko pravo da na Kosovo dođem i nastavim svoju isključivo humanitarnu misiju.”

“U ime gospodina Arlova sam u dva navrata ulagao žalbe direktoru Policije Kosova na odluke Pogranične policije, međutim i pored zakonskih roka o žalbama nije odlučeno. Takođe, uz žalbu sam predao primerak peticije koji je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Kosova, sa podrškom gospodinu Arlovu. Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što ćr Miloradu Arlovu biti dozvoljen ulazak na Kosovo", kaže njegov advokat Dejan A. Vasić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala