Zvezda od ivice ambisa, do velike pobede nad Igokeom

© Foto : KK Crvena zvezda/ABAKori Volden Zvezda
Kori Volden Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde, su uz dosta muke, uspeli da preokrenu rezultat i da savladaju Igokeuu u 25. kolu ABA lige u dvorani „Aleksandar Nikolić“ - 69:66. Crveno-beli su gubili do 100 sekundi pre kraja, a onda su sa linije penala presudili timu iz Laktaša, čime su praktično osigurali drugo mesto pred plej-of regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je loše otvorila utakmicu protiv Igokee u Pioniru, koja je posle uvodne četvrtine imala prednost - 19:22.

Ta prednost je do poluvremena narasla čak na plus 12 (42:30), što i ne čudi, s obzirom na to da su izabranici trenera Dejana Radonjića imali procenat šuta iz igre mizernih 30 odsto.

​Šutirali su čak 30 puta ka košu Igokee, od čega su bili precizni u devet navrata. Zvezda je trojke šutirala 5/16, dok je s druge strane Igokea bila daleko uspešnija 5/11 za tri poena.

Zvezda nije imala rešenje za kombinovanu odbranu Igokee, već je šutevima u poslednjim sekundama napada pokušavala da dođe do poena, ali je izuzetno retko uspevala u toj nameri. Da stvar bude još gori po šampiona Jadrana, Marko Jagodić-Kuridža doživeo je povredu kolena u drugoj četvrtini, pa je morao da napusti parket.

Darko Talić bio je najefikasniji u prvom poluvremenu, ubacio je devet poena crveno-belima, a pratio ga je Klemons sa osam, i Jošilo koji je dodao sedam poena.

U nastavku su domaći podigli igru u odbrani na viši nivo, a Kori Volden se razigrao, kao i Džordan Lojd, pa je Zvezda serijom 9:1 u prvih šet i po minuta, prišla na svega četiri poena zaostatka.

Crveno-beli su treću četvrtinu koja je bila izuzetno neefikasna, rešili u svoju korist rezultatom 13:7, pa je rezultat na semaforu bio 43:49.

Imala je Igokea dobijenu utakmicu i čak 11 razlike na tri i po minuta do kraja, a onda je usledila strašna serija Zvezde 11:0. Noko je s linije bacanja 100 sekundi pre kraja doveo Zvezdu do prvog vođstva, još od prve četvrtine, zatim je i Džordan Lojd pogodio oba bacanja na 55 sekundi pre kraja - 65:62.

Raspala se igra Igokee, koja je u tim trenucima bila na ogromnih i nedopustivih 17 izgubljenih lopti. Branko Lazić je 40 sekundi pre kraja morao na hlađenje zbog pete lične greške. Ipak, Karl Majkl koji je trebalo na liniju penala, nije bio u stanju jer mu se pomerilo kontaktno sočivo, ušao je Vulić i promašio oba. 

​Usledila je dramatična završnica, u kojoj su se bolje snašli Simonović, Lojd i ekipa, te su upisali 19. pobedu iz 25. odigranih kola regionalnog takmičenja, dok je Igokea upisala peti poraz.

Zvezda je praktično osigurali drugu poziciju pred početak plej-ofa ABA, a otvorena je i trka za prvo mesto sa Podgoričanima, s obzirom na to da Budućnost ima trijumf više od crveno-belih. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Doživeo je neuspeh sa Srbijom, pa je doneo odluku zbog koje je danas MVP

► Košarkaši Partizana odlučili kako da se suprotstave koroni

► „Srpski jednorog“ doživeo peh usred utakmice /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala