Nemac ruskog porekla misli da više nije „klinac“ – šta će na to „reći“ Đoković?

© AP Photo / Tim IrelandAleksandar Zverev, pobednik mastersa u Londonu
Aleksandar Zverev, pobednik mastersa u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev, nemački teniser, kaže da ne želi više da govori o sebi kao „pripadniku nove generacije tenisera“.

Zverev, osvajač turnira u Akapulku i šesti igrač na ATP listi, ima 23 godine i veruje da je dovoljno odrastao da ne bude više svrstavan u red „mladih igrača“.

Nemac ruskog porekla je već tri godine u najboljih deset, ima upisano i jedno Grend slem finale, a najveći uspeh u karijeri mu je pobeda na Završnom  turniru.

„Ne želim više da govorim o 'novoj generaciji'. Iskreno, čini mi se da momci kao Karlos Alkaras, Janik Siner i Lorenco Museti mogu da budu u konkurenciji za trofeje od 2024. godine. Ja imam 23 godine, jesam mlad, ali su sada oni ta sledeća generacija“, istakao je Zverev.

Dobro je imati ambicije i visoko mišljenje o sebi, ali se čini da se Zverev malo preigrao i time pokazao svoje neiskustvo.

Rodžer Federer i Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2021
Zverev više ne veruje nikome – ni Federeru, ni treneru, ni agentima...

Kao šesti teniser sveta, u okolnostima zamrznutog bodovanja, on ima 6.125 bodova, 250 više od sedmoplasiranog Rodžera Federera koji je propustio gotovo celu prošlu sezonu, ali bez posledica zbog – „zamrzavanja“.

Zverev je do prilike da osvoji Grend slem trofej stigao samo jednom, na prethodnom US openu je poražen od Dominika Tima, u okolnostima kada na turniru nije bilo Novaka Đokovića, zbog već čuvene diskvalifikacije.

Na Australijan openu Zverev je stigao samo do polufinala, na Vimbldonu tek do četvrte runde, a dvaput je nastupio u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Imajući u vidu činjenicu da je Đoković u velikom zaletu i da je spreman da igra još nekoliko godina, te da Rafael Nadal želi da preuzme rekord Federera po broju Grend slem titula, jasno je da je Zverev daleko, daleko od velike scene.

Čak su na nju ranije stupili Danil Medvedev i Tim, pa i Stefanos Cicipas, koga je Zverev porazio u Akapulku, iako je za jedno mesto slabije rangiran na ATP listi.

Zbog svega, Zverev bi mogao još malo da sačeka i da uživa u epitetu „talenta“, s obzirom na to da bi kao senior imao veliki pritisak i ogromnu konkurenciju pred sobom.

Zverev neće učestvovati na Srbija openu, koji se održava od 19. do 25. aprila, ali će se u Beogradu naći neka velika teniska imena, o čemu je u „Miljanovom korneru“ govorio direktor turnira Đorđe Đoković.

► Medvedev studira Đokovića: „Pokazuje da mu nije ispran mozak“ /foto/

► Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

► Zverev bez izgubljenog seta do titule u Akapulku /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala