Zverev više ne veruje nikome – ni Federeru, ni treneru, ni agentima...

© AFP 2023 / STRRodžer Federer i Saša Zverev
Rodžer Federer i Saša Zverev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački teniser ruskog porekla Aleksander Zverev raskinuo je saradnju sa menadžerskom kompanijom Rodžera Federera, samo nekoliko dana nakon što je ostao bez trenera.

U pitanju je agencija „Tim8“, koju je švajcarski teniser pre nekoliko godina pokrenuo zajedno sa svojim timom.

Raskid sa „Timom8“ je samo još jedno u nizu dešavanja za Zvereva koji se ne tiču teniskog terena, ali završavaju u medijima.

Podsetimo, Saša je imao veoma burnu 2020. godinu, pošto je bio deo kontroverznog Adrija tura, sudskog postupka protiv svog bivšeg agenta i optužbi za nasilje bivše devojke Olje Šaripove.

„Kakva godina je 2020. bila... što za mene, što za ceo svet“, napisao je Zverev na Instagramu.

Šta se sve dešavalo u haotičnoj godini nemca ruskog porekla mogli ste da čitate na našem portalu.

​Saša je prošle godine imao i uspehe na terenu i može da se pohvali sa time da je došao do prvog Grend slem finala (na US openu), ali, kako stvari stoje, nije bio zadovoljan radom Federerove ekipe.

Ipak, dešavanja u njegovom, ali i svetu generalno dovela su ga do toga da se „vrati korenima“.

„Proveo sam dosta vremena razmišljajući o svojim dugoročnim i kratkoročnim strategijama. Iz tog razloga, ali i zbog restrikcija širom sveta, odlučio sam da se vratim korenima i zatražim pomoć od svoje porodice - i što se tiče treninga, i što se tiče menadžmenta, pošto će me predstavljati Miša (Zverev, stariji brat) i Sergej Bubka“, dodao je Zverev.
Haotična godina Nemca ruskog porekla – sve je počelo Novakovim pozivom u Beograd

Ovo nije jedina promena u životu i karijeri trenutno sedmog tenisera sveta, koji je nedavno završio višemesečnu saradnju sa poznatim Špancem, Davidom Fererom, s kojim, takođe, nešto nije „kliknulo“

Zverevu promena menadžmenta nije strana, baš kao ni promena trenera, pošto je prethodno sarađivao sa Huanom Karlosom Fererom i Ivanom Lendlom, u svoje vreme najboljim teniserima sveta.

I Lendl i Ferero su naveli dešavanja van terena kao razlog prekida saradnje, dok se Ferer nije oglašavao po tom pitanju.

Dvadesettrogodišnji Saša se trenutno nalazi u karantinu u Australiji, gde će pokušati da se spremi za ATP kup (1. februar) i Australijan open (8. februar).

​► „Karantin čelendž“: Julija beži od miša, Arina „lomi“ prozor, a Pablo – madrac /video/

Novak je pokušao, napisao je i pismo, a odgovor će ga razbesneti!

Novi skandal najvećeg teniskog brbljivca – Novaka je nazvao budalom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala