Đere krenuo pa stao, i ostao bez pehara na Sardiniji

© AP Photo / Rick RycroftLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere ostao je bez trofeja na ATP turniru u Kaljariju, pošto je od njega posle preokreta uspešniji bio domaći teniser Lorenco Sonego - 6:2, 6:7, 4:6.

Laslo Đere redom je rušio prepreke na turniru na Sardiniji, sve dok nije udario na domaćeg takmičara Lorenca Sonega, s kojim je do tog trenutka imao 1:1 u međusobnim okršajima.

I maestralno je Srbin otvorio odlučujući meč u finalu ATP turnira. Rutinski je rešio prvi set rezultatom 6:2, činilo se da se stvari odvijaju baš onako kako on želi i kako je zacrtao.

Aleksandar Zverev, pobednik mastersa u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Nemac ruskog porekla misli da više nije „klinac“ – šta će na to „reći“ Đoković?

Ipak, nije se dao 25-godišnji Italijan, koji je 34. igrač na rang-listi. Žestoka borba viđena je u drugom setu, u kojem su viđena i dva brejka, te je usledio taj-brejk.

Uspešniji je bio Lorenco, koji je slavio rezultatom 7:5, pa je na scenu stupio i treći set.

​Đere, inače 57. na ATP rang-listi, čuvao je svoj servis, sve do petog gema, kada je razigrani Sonego uspeo da napravi brejk, koji će mu biti dovoljan da se domogne trofeja, s obzirom na to da je bio nepogrešim prilikom sopstvenog servisa, iako je Đere u desetom gemu pri vođstvu Italijana 5:4 pri njegovom servisu, prišao na 30:30. Ali, usledila su dva vezana poena Sonega dovoljna za trijumf.

Šteta, Đere je demonstrirao vrhunski tenis, odlično se kretao i pogađao, ali je to bilo nedovoljno da se sruši domaći takmičar Lorenco Sonego, pa je ostao na dva ATP turnira u karijeri.

Podsetimo, Srbin je bio najbolji u Rio de Žaneiru 2019, kao i prošle godine na Sardiniji.

► Viktor je bio pred pobedom, ali je na kraju sve prokockao u njegovom Beogradu

► Skandal u Bogoti – da li je ovo „krađa veka“? /video/

► Đere furioznom igrom do novog ATP finala

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala