Skandal u Bogoti – da li je ovo „krađa veka“? /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICAAustralijska teniserka Astra Šarma
Australijska teniserka Astra Šarma - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Skandalozna sudijska greška viđena je na VTA turniru u Bogoti, u duelu Australijanke Astre Šarme i Italijanke Đulije Gato-Montikone.

Naime, Šarmi je tokom duela šesnaestine finala turnira u Bogoti koji je izgubila, ukraden jedan gem.

Trenutno 134. teniserka sveta je osvojila prvi set, izgubila drugi, a onda dobro započela treći pošto je pri rezultatu 1:1 došla do tri brejk lopte.

Ili, ipak, nije.

Na 0:30 na servisu Italijanke naredni poen osvojila je Australijanka, ali umesto da joj glavni sudija meča Luis David Armenta Kastro dodeli tri brejk lopte – oduzeo joj je dva poena.

Nakon što se vratio u stolicu posle potvrde da je Gato-Montikone poslala lopticu u aut on je zaboravio koji je rezultat prethodno bio na snazi.

Umesto 0:30 sudija je potpuno obrnuo rezultat i zapamtio da je bilo 30:0, pa je umesto 0:40 na sav glas proglasio 30:15.

Šarma je dva poena kasnije osvojila četvrti poen u gemu, ali ne prema računici sudije, koji ju je vratio na osnovnu liniju nakon što je ona krenula ka svojoj klupi posle (ne)načinjenog brejka.

„Ne, ovo nije tačno. Ovo uopšte nije tačno. Mislim da su i igračice zbunjene. Ovo je potpuno neviđena situacija“, rekao je komentator meča.

​Utisak je bio da ni igračice nisu bile svesne tačnog rezultata, pa se zbog toga Šarma nije preterano bunila.

„Ovo je skandal. Rekao mi je da nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem na koji način sam osvojila poene, onda nisam smela ni da prekidam meč svađom sa njim“, oglasila se Šarma posle meča.

Italijanka je poklon iskoristila maksimalno i osvojila sve gemove do kraja meča.

Teniski svet je ostao u čudu nakon što se video-snimak ove nesvakidašnje situacije pojavio na internetu, a Šarma koja je nešto kasnije prenela zabrinjavajuću poruku supervizora turnira u Bogoti.

Glavni teren teniskog kompleksa na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Sputnjik na licu mesta – u ovaj deo Srbije će biti uprte oči celog sveta /foto, video/

„VTA supervizor je rekao da bi ovo trebalo da mi bude lekcija i da se ubuduće fokusiram više na rezultat nego na igru. Moja zbunjenost im nije dobar izgovor“, navela je dvadesetpetogodišnjakinja.

Pojedini ljubitelji tenisa su kritikovali i Gato-Montikone, osudivši je zbog ćutanja i zbog toga što je prihvatila pogrešnu odluku sudija.

U narednim danima se očekuje reakcija VTA o dešavanjima u Bogoti, a trenutno ostaje nejasno da li će glavni sudija meča i/ili supervizor turnira snositi posledice.

Grk prekršio pravila i bacio senku na Majami – i ostatak godine

Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

„Ljudi se promene kada steknu bogatstvo – Novak se nije promenio ni trunku“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala