Minsk: Prebacivanje pregovora o Donbasu u drugu zemlju? Kijev ne želi da poštuje Minske sporazume

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaUstanici u Donbasu
Ustanici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Ukrajinska ideja da se platforma za pregovore o Donbasu prebaci iz Belorusije u neku drugu zemlju govori o nepostojanju želje Kijeva da poštuje Minske sporazume, izjavio je šef beloruske diplomatije Vladimir Makej.

Podsetimo, šef ukrajinske delegacije u Kontakt grupi Leonid Kravčuk izjavio je da Belorusija ne može više da bude platforma za pregovore jer nije demokratska zemlja i zavisna je od Rusije. Prema njegovim rečima alternativa su Poljska, a zvaničnici u Kijevu pominjali su i Švedsku.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je tu mogućnost prebacivanja pregovora u drugu zemlju nazvala „hipotetičnom glupošću“.

„Što se tiče izjave gospodina Kravčuka – predsednik (Belorusije Aleksandar Lukašenko) je više puta rekao da se mi nismo nametali kao nekakvi posrednici“, rekao je Makej u izjavi za TV „Belorusija 1“.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optižuju za pogoršanje situacije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala