Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

© Foto : Jutjub / AS MONACODejan Kuzmanović
Dejan Kuzmanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Marko Arnautović, Bojan Krkić, Marko Marin, Aleksandar Dragović, Saša Kalajdžić – to su momci koji nažalost nisu došli do prilike da ponesu dres države njihovog porekla, Srbije, ali je ponavljanje takvih slučajeva izgleda prošlost za srpski fudbal, što pokazuje primer Dejana Kuzmanovića.
Ilija Krajnović - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2021
Amerikanci su mislili da je Rus, a on je mladi Srbin kome je posao da bude „u rovu“ i – „bije ljude“

Momak rođen u francuskom Lionu 2004. godine se pravovremeno našao na radaru nadležnih u Fudbalskom savezu Srbije i dobio je poziv da se priključi selekciji igrača mlađih od 17 godina, za predstojeće prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine.

Koliko je to važno za 17-godišnjaka, svedoči i činjenica da je njegov klub, Monako, objavio zvanično saopštenje u kom izražava veliko zadovoljstvo zbog odluke mladog defanzivca da prihvati poziv Srbije, iako je po rođenju dobio opciju i da ponese dres Francuske.

Kuzmanović se nije dvoumio, kao što to nije bio slučaj ni pri ranijim pozivima, ali zbog pandemijskih okolnosti nije mogao da se stavi na raspolaganje srpskom timu, praktično odlukom kluba.

Stvari su, bar sudeći prema reakciji uprave Monaka, sada bolje nego tokom prethodne godine i nema više prepreka da Kuzmanović obuče dres Srbije.

„Veoma sam ponosan što sam pozvan u reprezentaciju. Ovo je tek početak. Zauvek ću biti uz Srbiju da dam najbolje od sebe i da postanem najbolji“, kratko je prokomentarisao mladi Kuzmanović poziv pod zastavu Srbije za Sputnjik sport.

​Dejanova majka je Albanka, otac je Srbin, rođen u Francuskoj, ali je mladić pod jakim uticajem „srpske krvi“.

„Ja sam Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene. Bio sam stidljiv, povučen, promenio sam se, sada sam borac, prihvatam samo pobede jer sam rano otišao od kuće, sa 13 godina“, govorio je Kuzmanović pre nekoliko godina za sajt svog kluba iz Kneževine.

Idol mu je, kaže – Nemanja Vidić, a trener Manu Dos Santos, sa kojim Dejan radi u Monaku kaže da je mladi Srbin retka pojava u svetu fudbala.

„Njegov kvalitet je duel igra, to je retkodst u današnjem fudbalu. Mnogi defanzivci se oslanjaju na predviđanje, na oduzimanje lopti, ali nemaju ravnotežu ni snagu u duelu sa protivnikom“, istakao je Dos Santos.

Kuzmanović svoje fudbalsko, ali i lično znanje, stiče u akademiji Monaka, gde ima idealne uslove za rad. I to je ono što ga najviše zanima.

„Rad, rad i samo rad“, rekao je Kuzmanović govoreći u reportaži o trening centru kluba iz Kneževine.

► Nokaut – rešenje malog Holanđanina za „lopovski“ princip fudbalske igre /video/

► Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

► Bog u Madridu, „mister“ u Engleskoj, odbačen u Srbiji – godina od odlaska ponosnog Užičanina

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala