Rade Bogdanović za Sputnjik: Derbi ćemo pamtiti po tome što se oženio Grof /video/

© SputnikRade Bogdanović
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbalski reprezentativac, gostujući u specijalnom izdanju emisije Sputnjik sport – Miljanov korner, istakao je da 7. april neće biti upamćen po večitom fudbalskom derbiju, za koji kaže da nije pružio navijačima lepotu fudbalske igre.
Miodrag Grof Božović - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2020
Grof Božović za Sputnjik: Na Marakani lopta drugačije skače

U šaljivom tonu, nekada sjajni napadač brojnih klubova, između ostalih i Atletiko Madrida, apostrofirao je „nešto drugo“.

„Ovaj derbi ćemo pamtiti po tome što se na taj dan oženio Grof Božović“, našalio se Bogdanović.

Duel Crvene zvezde i Partizana završen je rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Mirko Ivanić.

„Derbi je sam po sebi ispunio očekivanja, ona na koja smo navikli, bilo je borbenosti, trke, tenzije, ali i veoma malo fudbalskih poteza, malo igre na tehniku. Ivanić je odigrao dobro, imao je nekoliko dobrih poteza, evidentno je da ima tehničke kvalitete koji odudaraju od ostalih fudbalera, pogotovo od Sekua Sanoga i kada igra pored njega ti kvaliteti dolaze do izražaja. U prvom poluvremenu je Zvezda odigrala loše, da li su takve bile taktičke zamisli, da li su morali tako da odigraju, ali je jako tužno bilo gledati da Sanogo organizuje igru“, naveo je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, Partizan je morao da izgubi utakmicu.

„Kada nekog sameljete kao što je Partizan samleo Zvezdu u prvom poluvremenu, kada joj je dozvolio samo jedan šut u okvir gola, kada ne iskoristite te šanse, onda vas i Bog kazni. Primili su gol iz kornera, imali su dobru kontru koja je rezultirala prečkom, ali kada je Zvezda dala gol osetilo se da nemaju snage u igri, da su potonuli. Nisu iskoristili svoje šanse, realno je da su morali da izgube posle takve dominacije u prvih 45 minuta“.

Od svih fudbalera, Bogdanoviću su pažnju skrenuli – golmani.

 „Oba golmana su ozbiljna klasa, ne samo srpskog fudbala, ozbiljna klasa bi bili i da su u nekim od evropskih liga, uz utakmice u utakmicu to pokazuju. Od ostalih igrača, ima nekoliko nadarenih, ali je rano govoriti o njima“, zaključio je Bogdanović.

► Spektakularni večiti derbi – tenzije, kartoni, šanse za Partizan i Ivanić za pobedu Zvezde! /video/

► Stanković jedva sprečio suze: Sa ovim momcima idem bilo gde /video/

► Stanojević čestitao Zvezdi titulu koju još nije osvojila

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala