Holandski poslanik u EP: Berlin da zauzme oštriji stav - ruskog medveda treba nekad i ugristi

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna"
Brod za postavljanje cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Poslanik Evropskog parlamenta iz Holandije Piter van Dalen pozvao je Nemačku da zauzme oštriji politički stav prema Rusiji. Kako kaže, ruskog medveda nekad treba i ugristi.
„Na ruskog medveda ne treba samo viknuti, treba ga nekad i ugristi. To ga neće ubiti, ali ga može naterati da promeni pravac. I upravo to je potrebno“, slikovito je Van Dalen izložio svoje viđenje, a prenosi „Velt“.

Kako kaže, Berlin treba da odustane od projekta „Severni tok 2“ i da uvede sankcije protiv kompanija koje učestvuju u izgradnji, poput SAD.

Nemačka, međutim, podržava izgradnju gasovoda i ističe da se radi o komercijalnom projektu.

Pogled na Kameni most i Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Rusija: Amerika želi da nas kazni jer vodimo nezavisnu politiku

Podsetimo, projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Protiv izgradnje gasovoda aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.

SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine, usled čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ bila primorana da zaustavi radove na polaganju cevi.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala