Crna Gora na novoj prekretnici – zbog Srebrenice /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Bivša vlast u Podgorici pala je zbog Zakona o slobodi veroispovesti, nova se ljulja – zbog devedesetih godina i pitanja da li se u Srebrenici dogodio genocid.

Dve prekretnice za Crnu Goru povezuje ime Vladimira Leposavića: kao član pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske pomogao je da se spreči usvajanje problematičnog Zakona, dok se kao ministar pravde u novoj vladi našao na udaru zbog stava o zločinu u Srebrenici. Premijer Zdravko Krivokapić uputio je skupštini predlog o razrešenju Leposavića s obrazloženjem da ministari moraju lične stavove da podrede opstanku Vlade. Demokratski front je već najavio da neće podržati smenu, a i Demokrate su protiv ako za Krivokapićevu inicijativu bude DPS.

Šta su mogući scenariji? Da li je ugrožen opstanak Vlade? Ima li u novoj krizi uticaja stranog faktora? Kakav to krst nosi Krivokapić, od čije hobotnice strahuje i od kojih udica zla? Da li je po pitanju Srebrenice preče mišljenje Haškog tribunala nego UN? U današnjem izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ situaciju u Crnoj Gori analiziraju: Dr Goran Nikolić iz Instituta za evropske studije i dr Bogdan Živković istoričar. Video vezom bićemo i u Podgorici , odakle nam se javlja dr Vladimir Pavićević direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Radio Novosti ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala