Posle 45 promašaja javila se najbolja „devetka“ u istoriji Srbije i saznala šta je bio Božji plan

© AP Photo / Nick PottsAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Tačno 45 puta je Aleksandar Mitrović pokušao da postigne pogodak u dresu londonskog Fulama u Premijer ligi i u tome nije uspeo. Sledeći je urodio plodom, srpski napadač je posle višemesečne krize uspeo da se vrati u golgetersku formu, pre svega nastupima za reprezentaciju.
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Koliko je samo teško bilo gledati Mitrovića, momka velikog srca, iskrenog patriotu i zaljubljenika u dres reprezentacije Srbije, u momentu kada je promašio penal koji je Srbiju mogao da odvede na Evropsko prvenstvo...

Ako nekome nije trebalo to da se desi, onda je to Mitrović, ali kako je rekao za Sputnjik sport – Bog je imao drugačije planove za njega.

Tragedija protiv Škotske ga je zakucala za klupu Fulama, trener Skot Parker je našao druga rešenja u napadu, a Mitroviću je ostalo samo da vredno trenira, da pokuša da složi stvari u glavi i da se nada šansi.

Ona je stigla pošto je prethodno ispravio sve loše u srpskom timu – postigao je pet golova na tri utakmice na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, povratio samopouzdanje, postao rekorder Srbije po broju golova i pokazao svima da nije za „staro gvožđe“.

A i kako može da bude, sa nepunih 27 godina...

Trener Parker je shvatio momenat, uvrstio je Mitrovića u startnu postavu svog tima i srpski napadač mu je odmah uzvratio – golom.

Posle tačno 45 promašaja, srpski fudbaler je postigao gol, što daje novu simboliku – on je svoju karijeru gradio u dresu sa brojem 45, ali je vremenom preuzeo „devetku“ i opravdao breme tog broja – on je najbolja „devetka“ Srbije u istoriji i trenutno, bez obzira na to što je u prethodnom periodu imao krizu.

​Tako to ide, najbolji se pokažu kada je najteže, a Mitrović je sve od toga uradio i konačno može da uživa u Božjem planu, koji mu se prikazao pred očima, iako nije mogao ni da pretpostavi šta je u njemu zapisano.

► Piksi nije zaboravio sve batine koje je Mitrović istrpeo zbog Srbije /video/

► Bog, lopta i Srbija — sve što treba jednom dečaku iz naroda da zaplače od sreće

► Mitarljez!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala