Piksi je dobio pozdrav iz Istanbula – šampion Turske se javio golom /video/

© AFP 2023 / OZAN KOSEDanijel Aleksić
Danijel Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Danijel Aleksić, fudbaler turskog Bašakšehira, postigao je pogodak za svoju ekipu i na taj način uputio svojevrsnu poruku selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, koji ga nije uvrstio na svoj premijerni spisak.
Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Piksi nije zaboravio sve batine koje je Mitrović istrpeo zbog Srbije /video/

Nekadašnji igrač Vojvodine, svojevremeno najveći talenat srpskog fudbala, pravu sredinu za sebe je pronašao u Turskoj, gde se okitio i titulom šampiona države.

Aleksić je briljantno nastupao u bogatoj ekipi, koju podržava i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, ali je aktuelna sezona, obeležena krizom zbog pandemije virusa korona, ostavila traga i na njemu.

Ipak, momak rođen u Puli je uspeo da prebrodi zarazu i povrede, ustalio se u ekipi u psolednjih nekoliko meseci i sjajne partije je krunisao golom protiv Malatijaspora, za pobedu svoje ekipe od 3:1.

Aleksić može da odgovori zahtevima na četiri pozicije u ofanzivnom delu terena, što ga čini veoma korisnim za ekipu, koja god ona bila.

U prethodnom periodu Aleksić je bio standardan na spiskovima reprezentativaca Srbije, Piksi mu nije ukazao tu čast za prethodne mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali je sasvim sigurno da se on, dobrim partijama za Bašakšehir, nameće, makar za predstojeće prijateljske utakmice na Dalekom istoku.  

► Još jedan humanitarni gest – Mitrovićev dres za pomoć malom Gavrilu

► Pretučen i opljačkan tajkun koji je imao „crnu torbu“ za Zvezdu

► Mamić u žestokom kontranapadu – pada hrvatsko pravosuđe?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala