Neka se odmori velika trojka — Rus i Mađar su novi najveći rivali

© REUTERS / PIROSCHKA VAN DE WOUWAndrej Rubljov i Marton Fučovič na turniru u Roterdamu
Andrej Rubljov i Marton Fučovič na turniru u Roterdamu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
U periodu oporavka „velike trojke“ od povreda i njihovih priprema za sezonu šljake, izrasta novo rivalstvo u svetskom tenisu. Andrej Rubljov i Marton Fučovič odigrali su tri meča u martu na kojima je slavio Rus, dok se Mađar u šali nada da više neće igrati protiv jednog od svojih „najvećih rivala“.

Najveća žrtva „Federerovog sistema“, trenutno bi bio treći teniser planete, ali Rubljov uprkos sjajnim rezultatima prošle i aktuelne sezone zauzima tek osmo mesto ATP liste.

Sa druge strane, Marton Fučovič je 40. teniser sveta, a verovatno bi bio znatno bolje rangiran da mu tokom marta na put nije stao Rubljov.

Na sva četiri turnira na kojima su rivali učestvovali u martu, Rubljov je slavio u međusobnim duelima, s tim što je u Dohi Fučovič odustao zbog povrede leđa.

Da počnemo od početka meseca, na turniru u Roterdamu Mađar je do finala stigao uz samo jedan izgubljeni set, da bi ga Rus nadigrao i osvojio svoju osmu titulu na ATP turu.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Tennis TV (@tennistv)

Nakon ovog meča Fučovič je rekao da mu je Rubljov jedan od „najvećih neprijatelja“ na turu, naglašavajući da je sa njim uvek teško igrati.

Andrej Rubljov, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Kada vidiš Andreja Rubljova na terenu – beži!

Rubljov je potom u Dohi stigao do polufinala bez ijednog odigranog meča, jer je pre Fučoviča Rišar Gaske odustao zbog povrede noge. Ipak, njegov prvi izlazak na katarsko sunce zamračio je Roberto Bautista Agut sa laganih 2:0 po setovima.

Međutim, Rus je samo četiri dana nakon Dohe izašao na teren u Dubaiju i furiozno stigao do polufinala gde ga je zaustavilo rusko „tajno oružje“, Aslan Karacev.

Pre toga, Rubljov je u četvrtfinalu ponovo počistio Fučoviča koji je po ispadanju iz Dubaija uputio šaljive reči svom velikom rivalu:

„Nadam se da ove godine više neću igrati sa tobom“.

Ipak, desilo se upravo suprotno, na narednom turniru u Majamiju, Mađar nije uspeo da se oporavi od trosatnog meča koji je odigrao na startu takmičenja protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa, te ga je Rubljov savladao u u trećoj rundi dozvolivši mu samo tri osvojena gema.

U vreme kada se „velika trojka“ sve manje sastaje u završnicima turnira, lepo je videti da se rađaju „mini“ rivlastva poput ovog između Rusa i Mađara. 

Federerova arogancija – šta su za njega „neke nedođije“?

Ratnik Medvedev nije mogao da hoda, ali je „slomio“ rivala /video/

Nadal: Federer i ja nismo baš toliko bliski

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala