Kraj Juventusove ere na Čizmi /video/

© AP Photo / Marco AlpozziKristijano Ronaldo Juventus
Kristijano Ronaldo Juventus - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Saplitanje Juventusa u 29. kolu Serije A, značilo je samo jedno - kraj ere crno-bele „stare dame“ na Apeninima! U derbiju Torina, „bikovi“ su odoleli devetostrukom uzastopnom šampionu, odigravši 2:2, što je najviše obradovalo Inter. Srpski reprezentativac Saša Lukić ušao je u igru u 65. minutu umesto Rinkona.

Novi kiks Juventusa u Seriji A udaljio je tim Andree Pirla od Skudeta, s obzirom na to da Inter ima ogromnih 12 bodova prednosti do kraja prvenstva.

Činjenica je da nero-azuri i bjankoneri imaju po meč zaostatka, te im je ostalo po još 10 utakmica da odigraju, ali kako Juventus pod komandom Andree Pirla deluje na terenu, jasno je da je surovoj vladavini „stare dame“ došao kraj.

​A, odlično su počele stvari po Juve na gostovanju gradskom rivalu. Poveli su posle svega 13 minuta igre preko Federika Kjeze, da bi Sanabrija već u 27. minutu anulirao prednost.

Start drugog poluvremena doneo je potpuni preokret, ujedno i novi gol u mreži Vojčeha Ščesnija. I ponovo je koban pod crno-bele bio Sanabrija. 

Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Srbi srušili Dortmund, Vlahović rešeta, a gol sezone delo je fudbalera Bačke /video/

Ipak, poraz u gradskom derbiju sprečio je Kristijano Ronaldo na asistenciju Đorđa Kjelinija u 79. minutu.

Ove sezone konstantno osporavani Portugalac se tako učvrstio na liderskom mestu kada su strelci Serije A u pitanju, te na kontu ima 24 pogotka, dok mu diše za vratom Belgijanac Romelu Lukaku iz Intera, koji je postigao 20 golova.

Očekivano, kiks Juventusa je obradovao Inter, koji je u poslednjem susretu 29. kola Serije A gostovao Siniši Mihajloviću i Bolonji. Sa tog puta nero-azuri su se vratili bogatiji za sva tri boda.
Odigrali su iskusno, na rezultat. Timu Antonija Kontea, nekadašnjem treneru Juvea, koji sada gazduje sa Interom na Čizmi, bio je dovoljan pogodak, upravo Lukakua u 32. minutu, da dođe do čitavog plena.

Inter ima 68 bodova, drugi je Milan sa utakmicom više i čak osam bodova manje, treća je Atalanta sa 58, dok četvrtoplasirani Juventus kaska čak 12 bodova za liderom, i jasno je da je teroru na Čizmi došao kraj.

► „Nemački autobus“ u Romanovom dvorištu se „slupao“ za 90 minuta

► Savić za Sputnjik: Predsednik FSS treba da zna da napravi pare

► Bivši trener Zvezde u teškom stanju zbog korone

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala