Srbi srušili Dortmund, Vlahović rešeta, a gol sezone delo je fudbalera Bačke /video/

© AP Photo / Jennifer LorenziniDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Reprezentativna pauza je gotova, te je ovaj vikend rezervisan za najbolji evropski klupski fudbal. Širom Starog kontinenta srpski fudbaleri imali su šta da kažu, te su tako Jović i Kostić sa Ajntrahtom srušili Dortmund, Vlahović je ponovo bio strelac za Fjorentinu, a Marko Pantić postigao je gol sezone u Superligi Srbije.

Ajntraht iz Frankfurta igra sjajno u poslednje vreme, što su potvrdili na gostovanju u Dortmundu. Srpski igrači Luka Jović i Filip Kostić našli su se od prvog minuta na terenu i odigrali su dobre partije.

Iako nisu bili strelci na „Vestfalenu“, mogu da se pohvale dobrim izdanjima i uz Andrea Silvu bili su najzaslužniji za nova tri boda.

Na poluvremenu rezultat je bio 1:1 (Šulc autogol 11, Humels 45), te se u nastavku duela očekivao još bolji fudbal. Jović je delovao veoma dobro, Kostić takođe, pa je usledila i nagrada u 87. minutu.

Napadač Real Madrida, na pozajmici u Ajntrahtu, odlično je izneo loptu, na istu je natrčao Kostić koji je još bolje centrirao, a Silva je na drugoj stativi pogodio za 1:2.

Jović je na kraju dobio ocenu sedam jer je osvojio sedam od deset duela, imao je dva ključna dodavanja, dva puta je pokušao i u ova navrata je predriblao protivnika, a čak 82 odsto uspešnosti je imao u dodavanjima.

Kostić je zbog asistencije zaslužio ocenu 7,8 i bio je najbolje ocenjeni fudbaler Ajntrahta.

Sjajni Vlahović

Slikom se selimo u Italiju gde je Dušan Vlahović postigao 13. gol u sezoni. Bivši napadač Partizana izbio je na deveto mesto najboljih strelaca Serije A i nalazi na se samo dva gola od petoplasiranog Zlatana Ibrahimovića.

Vlahovićeva Fjorentina nije uspela da pobedi na gostovanju u Đenovi, ali je zahvaljujući pogotku srpskog napadača došla do boda.

Dušan se sjajno snašao u kaznenom prostoru i udarcem u dalji ugao savladao je golmana protivnika.

Gol sezone u Superligi

Pogodak Marka Pantića mogao bi da bude u konkurenciji i za jedan od najboljih u svim ligama Evrope.

Fudbaler Bačke iskoristio je grešku golmana, koji je previše izašao, te je snažnim udarcem sa pola terena poslao loptu iza njegovih leđa.

Pantić je morao brzo da reaguje i na veliku radost ekipe Bačke savladao je čuvara mreže Javora.

Uživajte.

Zvezda sigurna u Kruševcu pred utakmicu sezone

Kosanović za Sputnjik: Srbija živi u fikciji /video/

Savić za Sputnjik: Predsednik FSS treba da zna da napravi pare

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala