„Nikola je najbolji na planeti“

© AFP 2023 / JONATHAN DANIEL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFPNikola Jokić na Ol-star meču 2020.
Nikola Jokić na Ol-star meču 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija Denver Nagetsa, pohvalno je govorio o Nikoli Jokiću, najboljem igraču te ekipe i jednom od najboljih pojedinaca u celoj NBA ligi.

Jokić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, ujedno i jednu od najboljih u celoj ligi.

Centru iz Sombora malo nedostaje da u proseku ima tripl-dabl, pošto do sada beleži 27,2 poena, 11 skokova i 8,6 asistencija po meču.

Koneliju je jasno kakvu „zver“ ima u Jokiću i veruje da je Srbin bolji od svih.

„Nikola Jokić je trenutno najbolji košarkaš na planeti. On je momak koji bi trebalo da nastavi da svima nama podiže nivo“, rekao je Koneli.

Čelnici Nagetsa su tokom nedavno završenog prelaznog roka konačno povukli jedan bitan potez i pojačali se dugogodišnjom zvezdom Orlanda, Eronom Gordonom.

„Pokušali smo da ga ispoštujemo jer je sigurno da on nas maksimalno zadužuje svojom igrom. Mnogo ekipa trenutno važi za kandidata za osvajanje titule i voleo bih da mislim da smo mi jedna od njih“, dodao je Koneli.

Američki košarkaš Džejms Harden, u sredini, u duelu sa igračima Hjuston Roketsa - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Ceo svet se smeje američkom klubu – da li je ovo najgori potez u istoriji?

Jokić je jedan od glavnih kandidata za osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača lige (MVP), a glavni konkurenti Džoel Embid i Lebron Džejms su se nedavno povredili.

Koneli je otkrio i da Jokić nije neko na koga računaju samo na terenu, već i van njega, pošto se za sve najbitnije odluke, pored čelnika ekipe, pitaju i Jokić i plejmejker Džamal Marej.

„To mi je pomoglo da ne napravim neke greške. Veoma je bitno da (zbog dobre hemije) oni budu glavni u svlačionici“, zaključio je Amerikanac.

Najbolje utakmice ovog vikenda

NBA predstavlja utakmice u takozvanom „prajmtajm“ terminu, odnosno u terminu kada je najveća gledanost.

U pitanju su dueli Dalas Meveriksa i Vašington Vizardsa u noći između subote i nedelje u 01.00, kao i Bruklin Netsa i Čikaga koji igraju u nedelju u 20 časova po srednjoevropskom vremenu.

U prvom duelu na terenu ćemo gledati Luku Dončića i Bobana Marjanovića sa jedne strane, odnosno Denija Avdiju na drugoj polovini terena.

Kada je reč o duelu Netsa i Vulsa, najviše pažnje na ovim prostorima biće usmerena ka Nikoli Vučeviću koji brane boje Čikaga.

Bez sumnje, očekuju nas zanimljivi dueli.

U duelu dva Srbina u Americi bilo je mesta samo za jednog /video/

Rođen u Italiji, ima pasoš Švedske i Grčke, želi ga Španija – ali, bira Srbiju!

Jokić kolegama očitao lekciju iz „lepog ponašanja“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala