Bogdanović je bio u raljama NBA, a sada igra najbolju košarku u karijeri /video/

© AP Photo / John BazemoreBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, prema pisanju američkih medija, nalazio se na izlaznim vratima ekipe Atlanta Hoksa u toku prelaznog roka, a danas, baš u dresu iste ekipe, igra verovatno najbolju košarku u karijeri.

Malo pre kraja trejd roka pojavila se informacija da su za usluge Bogdana Bogdanovića zainteresovani, između ostalog, Boston Seltiksi i Golden Stejt Voriorsi, ali kako je rok za razmenu igrača završen u 25. marta.

Problem u njegovom prelasku u drugu franšizu predstavljala je specijalna klauzula u ugovora prema kojoj je bilo koja ekipa, koja ga je želela, morala da plati 15 odsto više od vrednosti njegovog ugovora kako bi trejd bio legalan.

Tokom letnjeg prelaznog roka, Atlanta je u silnoj želji da osigura Bogdanovićev dolazak u glavni grad Džordžije, u ugovor unela posebnu klauzulu kako bi Kingse sprečila da izjednačenjem njihove ponude zadrže Srbina u Sakramentu.

Naime, Bogdanović je po isteku svog prvog ugovora u NBA ligi (sa Sakramentom) bio ograničeno slobodan igrač, što znači da bi mogao da ostane u Kingsima ukoliko oni izjednače ponudu kupca, u ovom slučaju Atlante.

Međutim, Hoksi su u ugovor uneli klauzulu, takozvani trejd kiker, po kojoj bi Kingsi morali da plate 15 odsto više od ponuđene cene za Bogdanovića, a upravo ta klauzula predstavljala je problem i za Atlantu i za Bogdanovića.

Kao tim sa šampionskim ambicijama u predstojećem plej ofu, Hoksi su pokušali da stavljenjem Bogdanovića na trejd blok ispitaju tržište i vide da li nekako mogu da unaprede tim.

Džon Kolins, Gordon Hejvord, Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Šta će biti sa Bogdanom i Bjelicom i da li neko želi da se igra košarke sa Jokićem?

Franšiza iz Džordžije bila je zainteresovana je za beka Bostona Markusa Smarta i u tom trejdu želela je da uključi Bogdanovića, ali dve strane nisu mogle da se dogovore, te je srpski igrač ostao u Atlanti.

Hoksi se nisu zaustavili nakon što su im propali pregovori sa Seltiksima, i okrenuli su se dogovoru sa LA Klipersima sa kojima su pronašli zajednički jezik.

U poslednjim satima Atlanta i Klipersi dogovorili su trejd po kom je Režon Rondo prešao u Los Anđeles, a Lu Vilijams, jedan od najiskusnijih strelaca, u Hokse.

Bogdanović je bio samo mamac, ni u jednom trenutku nije bilo realno da trejd sa nekim timom bude realizovan, te je osetio surovost biznisa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo nije prvi put da se Bogdanović susreo sa takvom situacijom, što je rekao i u velikom intervjuu za "Atletik".

„Na kraju dana, ovo sve je biznis. NBA liga je biznis. Nije prvi put da sam video svoje ime u medijima. Prvi put mi se desilo u Sakramentu, tada sam bio uplašen jer nisam znao šta da očekujem. Ovoga puta je bilo sve u redu jer sam naučio da kontrolišem ono što je do mene“, rekao je Bogdan.

Bogdanović je ostao u Atlanti i vidi se da mu prija što je čitava saga završena, pošto igra najbolju košarku u karijeri. Srpski igrač briljira u poslednje vreme, što govore i mečevi protiv San Antonija i Nju Orleansa.

Na oba meča srpski košarkaš postigao je 25+ poena (26, 28), a uz to je bio veoma aktivan u kreiranju za druge, te je u ta dva meča ostvario čak dvanaest asistencija (5+7).

Bogdan konačno igra na nivou na kom su ljudi iz Atlante očekivali i raduje što pred plej-of ima veliku ulogu u timu.

Jokić je Crnogorcu i Americi pokazao kako izgleda „somborski ringišpil“ /video/

Zvezdin tragičar ponovo u akciji – i opet su profitirali Crnogorci /video/

„Ušao bih u NATO, ali za 20.000 godina“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala