Šta će biti sa Bogdanom i Bjelicom i da li neko želi da se igra košarke sa Jokićem?

© AP Photo / John BazemoreDžon Kolins, Gordon Hejvord, Bogdan Bogdanović
Džon Kolins, Gordon Hejvord, Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
NBA navijači imaju nekoliko najzanimljivijih delova sezone i tri od četiri događaja nemaju vezu sa utakmicama. Da, reč je o letnjem prelaznom roku kada se potpisuju ugovori, NBA draftu i završnici trejd (prelaznog) roka.

Četvrti je plej-of, kada krene najbolja košarka na svetu, a da bi se došlo do doigravanja potrebno je da franšize kompletiraju rostere i da onda krene ono zbog čega se igra sezona – zbog NBA prstena.

Završna faza kompletiranja rostera dolazi ovih dana kada je kraj trejd roka i kada će neki timovi pokušati da dodatno osnaže igrački kadar, a neki da reše unutrašnja pitanje trejdovanjem košarkaša koji su nezadovoljni.

Pred kraj trejd roka, koji je ove godine 25. marta, uvek imamo dve strane – prodavce i kupce.

Kupci su timovi koji imaju plej-of ili šampionske ambicije, a prodavci su one ekipe koje nemaju šansu za doigravanje, te prodajom pokušavaju da stvore tim za budućnost.

Ove zime, tačnije već proleća, dvojica srpskih košarkaša, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, nalaze se u timovima koji spadaju u pomenute dve kategorije – Atlanta Hoksi su kupci, a Sakramento Kingsi prodavci.

Bogdan Bogdanović

Bogdanović, koji je pre nekoliko meseci potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara, mogao bi da napusti Atlantu nakon ne baš ubedljivog starta u ovoj franšizi.

Reprezentativac Srbije propustio je 25 utakmica zbog povrede kolena i prema pisanju američkih medija Hoksi su zainteresovani da ga trejduju.

Ekipa iz Džordžije želi beka Bostona Markusa Smarta i u tom trejdu uključila bi upravo Bogdanovića. Poznato je da Seltiksi još odavno veoma cene usluge Bogdanovića, te ćemo videti da li će se dve strane dogovoriti.

Takođe, u američkim medijima priča se kako su interesovanje za bivšeg igrača, između ostalog, Partizana pokazali LA Klipersi i Golden Stejt Voriorsi.

Nemanja Bjelica

Od početka sezone znalo se da postoje veoma male šanse da Nemanja Bjelica posle 25. marta bude i dalje član Sakramento Kingsa. Razlog je prost, Bjelici ističe ugovor na leto, Kingsi ne planiraju da ga zadrže i onda je bolje da ga trejduju za bilo šta.

U prvih nekoliko nedelja srpski košarkaš uopšte nije igrao, a onda je Luk Volton odlučio da mu ipak da šansu koju je ovaj oberučke prihvatio.

Iako i dalje nema veliku minutažu, Bjelica pokazuje da i te kako može da pomogne nekoj plej-of ekipi. Spominjali su se mnogi NBA timovi, a neki od njih su Filadelfija, Boston, Majami i Golden Stejt.

Bjelica je košarkaš koji će svakom timu doneti širinu u napadu, a ako budu znali da ga iskoriste na pravi način, bivši igrač Crvene zvezde mogao bi i mnogo više od toga da doprinese.

Nemanji je ovo šesta sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, do sada je odigrao 367 utakmica i ima prosek od osam poena, pet skokova i dve asistencije, uz 39 odsto šuta za tri poena.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi

Nikola Jokić ne nalazi se u situacijama poput Bogdanovića i Bjelice, on je apsolutno nezamenjiv i Nagetsima ne pada na pamet da ga trejduju, ali moraju da mu dovedu neko pojačanje ako žele da, makar, ponove isti uspeh od prošle godine.

O Jokiću, Denveru i trejdovima pisali smo dosta prošlih dana i tu nema mnogo tajne. Franšiza iz Kolorada zainteresovana je za plejmejkera Nju Orleansa Lonza Bola i krilo Orlanda Erona Gordona.

Nagetsi su prethodno želeli Pi Džej Takera, ali nisu mogli da se dogovore sa Hjustonom, te je iskusni krilni igrač otišao u Milvoki Bakse.

Računica je prosta za Denver, samo je pitanje koliko će uprava želeti da rizikuje. Imaju mlado jezgro u vidu Ar Džej Hemptona, Zika Nađija i Bol Bola, a tu su i Geri Heris i Vil Barton koji bi takođe mogli da budu uključeni u pregovore.

Pored toga, Nagetsi su vlasnici svih svojih budućih pikova, te i to može doći u opticaj kada su u pitanju trejdovi.

Denveru je neophodno da unapredi tim, zimus su izgubili Torija Krejga, Džeremija Grenta i Mejsona Plamlija, i nisu uspeli da nadomesti njihov izostanak, pa zbog toga sada moraju da reaguju na tržištu.

Ostali timovi

Nisu samo Denver Nagetsi zainteresovani za Erona Gordona, lista je veoma dugačka, a kako se može čuti Boston Seltiksi su najagresivniji da kompletiraju dogovor.

Boston nudi dva pika prve runde i Markusa Smarta, a zauzvrat želi Gordona i Evana Furnijea.

Timovi prate situaciju Džona Kolinsa iz Atlante koji će narednog leta biti ograničeno slobodan košarkaš, te Atlanta možda odluči da ga trejduje. Prvi favorit da ga dovede su Dalas Meveriksi.

Poslednjih dana sve je više priča kako bi Kajl Lauri mogao da napusti Toronto Reptorse, a navodno su Majami i Filadelfija veoma zainteresovani za iskusnog ol-star igrača.

Andre Dramond takođe menja sredinu, centar Klivlenda od četvrtka će imati novi tim i to bi mogli da budu LA Lejkersi prenose američki mediji.

Nikako se ne sme zaboraviti na Viktora Oladipa iz Hjuston Roketsa koji će verovatno promeniti sredinu, a tu su još i Norman Pauel, Geri Heris, Devonte Grejem, Marvin Begli, Majls Tarner i mnogi drugi koji bi mogli da budu trejdovani.

Kraj trejd roka je četvrtak 25. mart, te nas očekuju veoma uzbudljivi dani.

Vreme ističe – ima li Nikola Jokić čemu da se nada /video/

Dabl-dabl Pokuševskog, Bogdanović i Hoksi poklonili pobedu Klipersima /video/

Dončić izvanredan, Boban „epizodista“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala