Katarina Žutić: Sada mi je jasnije zašto je ubijen Zoran Đinđić

© Foto : PromoKatarina Žutić kao Slavica Đukić Dejanović, Gordan Kičić kao Branislav Ivković i Miloš Timotijević u ulozi Bogoljuba Bjelice
Katarina Žutić kao Slavica Đukić Dejanović, Gordan Kičić kao Branislav Ivković i Miloš Timotijević u ulozi Bogoljuba Bjelice  - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Serija „Porodica“ ne bavi se samo hapšenjem Slobodana Miloševića, ona je presek našeg društva. Dok sam čitala scenario, uspela sam bolje da definišem svoje mišljenje o tome zašto je ubijen Zoran Đinđić. Znala sam da je smetao mnogima, ali u ovoj seriji je sve to izoštreno, kaže u razgovoru za Sputnjik glumica Katarina Žutić.

"Porodica" prikazuje i šta je sve prethodilo Đinđićevom ubistvu

Naša sagovornica, koja u seriji tumači lik Slavice Đukić Dejanović, visoke funkcionerke Socijalističke partije Srbije i bliske saradnice bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kaže da joj se scenario za seriju veoma dopao, te da bi je gledala čak i da nije igrala u njoj, jer se ona bavi događajima koje smo svi zajedno proživeli.

„Serija, između ostalog, govori i o tome zbog čega smo stali u tranziciji, šta je dovelo do toga da je, taman kada smo dali neki gas, kada smo krenuli prvom brzinom i pokušali da pređemo u drugu, neko povukao ručnu. Ona pokazuje šta je sve prethodilo ubistvu Zorana Đinđića“, kaže Katarina Žutić.

© Foto : PromoRadovan Vujović u ulozi Vladimira Bebe Popović i Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić
Katarina Žutić: Sada mi je jasnije zašto je ubijen Zoran Đinđić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Radovan Vujović u ulozi Vladimira Bebe Popović i Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić

Slavica Đukić Dejanović je uz Miloševića ostala do kraja

Kada je reč o Slavici Đukić Dejanović, čiji lik tumači u seriji „Porodica“, Katarina Žutić ističe da je najveći utisak na nju ostavilo to što je ta žena uz porodicu Milošević ostala do kraja i dodaje da naše društvo danas možda ne bi bilo ovako podeljeno da smo svi ostali dosledni svojim idejama kao ona.

„Meni je ta linija lika bila najzanimljivija. Ja sam, zapravo, branila taj lik, kako mi to kažemo u glumi. Mislim da je ona predstavnik časnih ljudi. Možda to zvuči suviše pompezno, ali ona je intimno odbranila i svoj obraz, i svoje uverenje, i svoje političko i ideološko ubeđenje ostavši u toj kući do kraja. Mnogi su otišli, a ona je jedna od onih koji su ostali“, naglašava Katarina Žutić.

Branislav Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Bane Ivković o seriji „Porodica“ – Sloba nikada nije držao pištolj pod bradom, Mira me nije napadala

Glumica kaže da se za ulogu pripremala tako što je gledala sve intervjue i javne nastupe Slavice Đukić Dejanović koje je mogla da pronađe na internetu.

„Sve sam to pratila, gledala i bukvalno se kljukala time svaki dan. Usvajala sam njenu mimiku, grimase i pokrete gledajući njena gostovanja u raznim emisijama. Trudila sam se da sagledam i širu sliku, da shvatim kakva je ona osoba, naravno, onoliko koliko sam to mogla da zaključim iz tih intervjua. Sve se to nekako složilo u ulogu koju igram“, kaže Katarina Žutić.

© Foto : PromoSerija „Porodica“ koju čini pet epizoda, biće istovremeno emitovan od 29. marta svakim danom na Superstar TV i RTS1.
Katarina Žutić: Sada mi je jasnije zašto je ubijen Zoran Đinđić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Serija „Porodica“ koju čini pet epizoda, biće istovremeno emitovan od 29. marta svakim danom na Superstar TV i RTS1.

Naša sagovornica kaže da Slavicu Đukić Dejanović nije upoznala lično, ali je uoči emitovanja serije bila u prilici da komunicira s njom u telefonskom uključenju tokom jedne televizijske emisije.

„Preko ekrana sam komunicirala s njom uoči emitovanja serije. To je bio jedini moj kontakt s njom. Naravno, znam ko je ona, žena je i dan-danas u Socijalističkoj partiji Srbije, ostala je tu gde je, ostala je dosledna onome za šta ona misli da je prava stvar i najbolje rešenje za naše društvo“, kaže naša sagovornica.

Prva epizoda serije „Porodica“, prema scenariju i u režiji Bojana Vuletića, prikazana je 30. marta, a njena premijera poklapa se s 20. godišnjicom hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Serija prati poslednja tri dana zajedničkog života porodice Milošević, a večeras se prikazuje poslednja, peta epizoda.

Glumačku ekipu predvode Boris Isaković kao Slobodan Milošević i Mira Karanović kao Mirjana Marković. U seriji igraju i Uliks Fehmiju, Tijana Marković, Vuk Kostić, Milan Marić, Gordan Kičić, Svetozar Cvetković i drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala