Tzv. Kosovo nije bilo najveći problem za Španiju

© AP Photo / Miguel Angel MorenattiDetalj sa utakmice Španije i selekcije tzv. Kosova
Detalj sa utakmice Španije i selekcije tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Španije je prošla kroz veliki stres zbog utakmice sa selekcijom samoproklamovane države Kosovo, javnost je bila uznemirena, ali više zbog statusa kapitena Serhija Ramosa.
Detalj sa utakmice Španije i tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
„Kosovo je Srbija“ – građani Španije jakom porukom ispratili kosovske separatiste /foto/

Igrač Real Madrida je godinama unazad lider tima, ali je selektor Luis Enrike na poslednjih nekoliko okupljanja odlučio da mu dodeli ulogu rezerviste.

To je izazvalo velike polemike u španskoj javnosti, više od činjenice da je reprezentacija morala da igra utakmicu protiv selekcije takozvane države koju Španija ne priznaje, a ne želi čak ni da joj pomene ime.

Meč je završen pobedom od 3:1 za Španiju, a diskusija u vezi sa „državnim“ simbolima rivala je brzo zamenjena pričom o Ramosu.  

„To je bila moja odluka. On je dobro, vraća se iz povrede. Odlučio sam da igraju drugi fudbaleri, ništa više. Lider mora da bude lider u svim aspektima, on zaslužuje da obori rekorde, ali igraju najbolji“, istakao je selektor Enrike.

Kako je istakao, nije mu bitno šta će bilo ko reći.

„Zanima me samo moj tim. Šta god uradim izazvaće debatu“, naveo je Enrike.

O svemu je nakon utakmice govorio i Ramos

„Dobro sam, polako se vraćam u ritam. Selektor je bio jasan, a sve što se govori je izvučeno iz konteksta. Realnost je ono što je selektor rekao. Ja sam igrač kao i svaki drugi“, rekao je Ramos.

Dan posle meča se pojavila informacija da je Ramos i dalje povređen i da će po povratku u Real Madrid morati na novi oporavak.

O tome zašto je Španija morala da pristane da igra protiv selekcije samoproglašene države za Sputnjik sport je u emisiji Miljanov korner govorio novinar Vlada Stanković.

► Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime /video/

► Ni zastave, ni himne, ni imena tzv. Kosova u Španiji!

► Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala