Iz Rusije je otišao zbog novca, isti traži i od Novaka – ali ne bi sa njim u „rat“

© AP Photo / Lynne SladkyRusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik
Rusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Aleksandar Bublik, kontroverzni ruski teniser koji igra pod zastavom Kazahstana, ponovo je u prvi plan stavio novac, nakon što su ga novinari pitali šta misli o Savetu tenisera, na čijem je čelu Novak Đoković, a koje je nezavisno telo od ATP-a.

ATP ima svoj Savet tenisera, ali Đoković je prošle godine, zajedno sa Vasekom Pospišilom, odlučio da osnuje novu zajednicu tenisera, PTPA, koja je nezavisna od ATP i koja se isključivo bori za bolje uslove igrača na Turu.

Nezadovoljni načinom na koji se ATP odnosi prema teniserima, srpski i kanadski teniser izazvali su buru kada su izašli sa novim planom i veliki broj igrača priključio se njihovom Savetu.

Tenzije i dalje postoje, na Mastersu u Majamiju stvari su ponovo eskalirale kada je Pospišil imao blaži nervni slom na meču sa Mekenzijem Mekdonaldom, oglasio se i Novak Đoković, a svoj sud dao je i Bublik.

„Pogledao sam video na kom je Vasek (Pospišil) pokušao da tuži ATP ili uradi šta već... Ja nisam sa PTPA“, rekao je Bublik i dodao:

„Uživam u uspehu koji ostvarujem. Naravno, ako Novak uspe da izdejstvuje više novca, reći ću hvala. Ali ne želim da se borim za to. Na kraju dana, ATP je taj koji nas hrani i ne želim da idem protiv njih jer ne vidim za šta Novak ili Vasek mogu da ih tuže“.

Ovakav stav Bublika ne čudi jer je i rodnu državu, Rusiju, napustio zbog novca i od 2016. nastupa pod zastavom Kazahstana, pod izgovorom da su mu dali mnogo bolje uslove (čitaj novac).

„Da nema novca, prestao bih da igram tenis. Još nisam zaradio dovoljno od tenisa, da jesam odavno bih prestao da se bavim ovim sportom“, izjavio je jednom prilikom Bublik.

Pospišil je na duelu sa Mekdonaldom izrazio nezadovoljstvo govoreći sudiji da je prvi čovek ATP vikao na njega na sastanku tenisera jer pokušava da, zajedno sa Novakom, ujedini sve tenisere.

Vasek je bio veoma uznemiren, a ubrzo se oglasio i Đoković koji je stao u odbranu kanadskog kolege i još jednom pozvao tenisere da se drže zajedno i da ne budu protivnici jedni drugima, te ovakav stav Bublika ne pomaže ujedinjenju tenisera.

​PTPA, kako se zove novi Savet tenisera, oformljen je prošle godine, pošto su dotadašnji predsednik Saveta igrača ATP i njegov zamenik, Đoković i Pospišil, odlučili da istupe iz tog tela i da pokušaju da novom, nezavisnom organizacijom utiču na ATP da obezbedi bolje uslove za igrače, naročito one koji imaju manja osnovna primanja i niži rang na ATP listi.

O Novakovim „donkihotovskim“ naporima da poboljša položaj kolega i pomogne im, za Sputnjik sport je nedavno govorio njegov otac Srđan Đoković.

Novak se oglasio posle skandala i poslao jasnu poruku Rodžeru i Rafi

Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

Zverev je preuzeo megafon od Đokovića: Sramota!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala