Kokoškov i Gudurić napravili čudo u Istanbulu

© AP Photo / Alvaro BarrientosMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Fenerbahčea su pobedom nad Bajernom (77:68) obezbedili mesto u plej-ofu Evrolige. Nakon lošeg starta sezone i čak 10 od ukupnih 12 poraza u evropskom takmičenju, sa povratkom Marka Gudurića u Istanbul ekipa Igora Kokoškova napravila je čudo i osigurala mesto u „osam veličanstvenih“.

Dva kola pre završetka regularnog dela sezone, tim iz Istanbula poboljšao je svoj skor na 20/12, dok je ekipa Andree Trinkijerija i dalje u top 8, ali uz 19 pobeda i 13 poraza nema sigurno mesto, te će Vladimir Lučić i drugovi morati još da se potrude kako bi Bajern poslali u plej-of.

Nando de Kolo je sa 21 poenom i šest asistencija vodio Fener u pobedi nad Bajernom, a pratili su ga Marko Gudurić sa 18 poena i Jan Veseli sa 15.

Čeh koji je postigao ključnu trojku za 70:58 tri minuta pred kraj meča, rekao je da je mnogo igrača Fenerbahčea odigralo sjajnu utakmicu.

„Ovo je timska pobeda, i veoma sam srećan zbog toga. Nakon starta koji smo imali, nisam mislio da je moguće, ali ipak smo preokrenuli i uspeli da se plasiramo u plej-of“, rekao je Veseli.

Tim iz Istanbula u poslednjih 17 utakmica ima samo dva poraza, a podsetimo da je pobednički niz žuto-crnih započet sa povratkom Marka Gudurića iz NBA lige.

„Ovo je velika pobeda. Tehnički deo utakmice, nisam čak ni proverio statistiku, manje je bitan. Najvažniji je rezultat protiv veoma nezgodnog protivnika, psihološki i fizički su jaki, igraju sa puno samopouzdanja“, rekao je Kokoškov po završetku meča.

Nakon utakmice srpski reprezentativac Marko Gudurić, posvetio je pobedu svojoj nedavno preminuloj babi.

„Bože me sačuvaj“ – simpatična reakcija Jokića na lapsus /video/

Najbolja utakmica Bogdanovića u dresu Atlante /video/

Sa jedne strane Teo i Pefi, a sa druge Voja – Stojanović u slavnom italijanskom klubu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala