Završetak radova na jesen: Prva deonica auto-puta kroz Crnu Goru u sedam minuta /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićIzgradnja auto-puta Bar-Boljare, Crna Gora
Izgradnja auto-puta Bar-Boljare, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Prva deonica auto-puta kroz Crnu Goru, od Smokovca do Mateševa, biće završena na jesen, prenosi portal RTCG.

Na osnovu dosadašnje dinamike i činjenice da je na auto-putu urađeno 95 odsto radova, prva deonica od Smokovca do Mateševa bi mogla biti u potpunosti završena na jesen, odnosno do kraja godine, rekao je zamenik šefa nadzora Jovan Ivanović.

Ivanović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je završeno asfaltiranje prvog sloja na obe trake mosta Moračica, a narednih dana predstoji završni sloj visokokvalitetnog asfalta.

"Završeni su radovi na opremanju mosta, kao što su zaštitne ograde, pešačke ograde, vetrobrani. Trenutno se izvode radovi na instalacijama slabe i jake struje, rasvete, saobraćajne signalizacije. Tako da su radovi u završnoj fazi", rekao je Ivanović.

Radovi na petlji Smokovac, kako je rekao, trebalo bi da budu završeni do početka leta.

U građevinskom smislu, kako je rekao, na trasi autoputa su završeni svi objekti - 32 tunela, 20-ak mostova, petlje, ostali objekti na trasi.

"Izvode se završni radovi, kao što su elektro-mašinske instalacije, hidrotehničke, protiv-požarne instalacije, ventilacije, rasveta. To su praktično radovi na opremanju auto-puta", kazao je Ivanović.

Na delu otvorene trase, kako je istakao, na prvih 20-ak radova završeni su građevinski radovi i oba sloja asfalta: "Tako da u ovom trenutku imamo preko 30-ak kilometara odrađene deonice asfalta, uključujući desetak tunela i mostova".

Na severnom delu trase, zbog vremenskih uslova, pojašnjava Ivanović, nisu završeni svi građevinski radovi koji bi uskoro trebalo da budu privedeni kraju.

"Na autoputu je angažovano oko 1.000 radnika", rekao je Ivanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala