U Brazilu proizvedena pilot serija vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Brazilska kompanija „BTHEK Biotecnologia“ proizvela je pilot seriju vakcina protiv kovida 19, koju je razvio ruski Institut „Gamaleja“ i ona će biti poslata u Moskvu na sertifikaciju, saopštila je ruska ambasada u Brazilu.
„Ambasador Rusije Aleksej Labecki posetio je 30. marta kompaniju ‘BTHEK Biotecnologia’, gde je upravo proizvedena pilot serija komponenata vakcine ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V) koja će biti poslata u Moskvu na sertifikaciju i verifikaciju, uključujući i u Institut ‘Gamaleja’“, saopštila je ambasada na društvenim mrežama.

​„BTHEK Biotecnologia“ je deo kompanije „União Química“, brazilskog partnera Ruskog fonda za direktne investicije. Proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ počela je 13. januara.

Ponovna prijava za hitnu upotrebu ruske vakcine protiv virusa korona u Brazilu čeka na razmatranje lokalnog regulatornog tela (Anvisa).

U Brazilu se trenutno upotrebljavaju dve vakcine protiv virusa korona: kineska „Koronavak“, koja se proizvodi u saradnji sa Institutom Butantan, i „Astra zeneka“. Isporuke preparata od kompanije „Fajzer“, koji je takođe dobio odobrenje Anvisa, planirane su za april.

Brazil je jedan od svetskih lidera po broju otkrivenih slučajeva infekcije virusom korona. Prema najnovijim podacima, od početka pandemije zarazilo se više od 12,6 miliona ljudi u zemlji, a više od 317 hiljada Brazilaca umrlo je od komplikacija bolesti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala