Rusija je propustila priliku da „preskoči“ Hrvate – i setila se debakla protiv Srbije

© Sputnik / RFS / Uđi u bazu fotografijaSelektor Čerčesov
Selektor Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije je posle tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo drugoplasirana u svojoj grupi, ima šest bodova kao i ekipa Hrvatske, ali ne i bolju gol-razliku, što je otvorilo polemiku o problemima u igri.

Ruska javnost je očekivala da tim selektora Stanislava Čerčesova osvoji sva tri boda na gostovanju Slovačkoj, ali se to nije dogodilo.

Fudbaleri tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Favorit je poklekao, domaća ekipa je pobedila sa 2:1 i napravila veliko iznenađenje, te zakomplikovala okolnosti u grupi.

Čerčesov se našao na meti kritika ruske javnosti zbog načina na koji je igrao u Slovačkoj.

„Posle Slovenije, Čerčesov je zadržao pobedničku ekipu, ali je promenio sistem igre treći put u ovom krugu. Ideja je bila da doda presing i agresivnost. To nije izgledalo loše, ali je problem bio u dodavanju lopte unapred“, navedeno je u analizi portala Sports.ru.

Posledica svega je loša napadačka igra koja se u analizi opisuje katastrofalnom, čak i kada je Čerčesov promenio formaciju u drugom poluvremenu.

Stefan Mitrović skida zastavu „velike Albanije“ - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Srpski fudbalski ratnik – srušio je „veliku Albaniju“ i spasao Srbiju poraza koji bi je skupo koštao

„Nije bilo efekta, nijedan udarac nije zabeležen u prvih 20 minuta drugog poluvremena“, apostrofira se.

Čerčesov je izmenama pokušao da razdrma ekipu, ali Rusija nije uspevala da pronađe prazan prostor u odbrani Slovačke, čija ekipa je dominirala u skok igri i time napravila veliku prednost.

„Selektor je pokazao da tim može da bude drugačiji, u tri utakmice tri različita sistema, ali loša izdanja protiv Srbije i Slovačke postavljaju pitanje zašto je vođenje utakmice loše iako postoji plan koji je donosio rezultat. Ti porazi se dešavaju kao posledica nedostatka rezervnog plana. Protiv Slovačke je presing bio dobar, ali nije dao rezultat, nije vodio nigde, Rusija nije razumela kako da napadne protivničku pragmatičnu odbranu“, piše u analizi.

U narednom kvalifikacionom krugu Rusija će se sastati sa Hrvatskom, glavnim konkurentom za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Srbija pala sa vrha, Rusija neočekivano izgubila

► Doktor za golove – Aleksandar Mitrović! /video/

► Matić provocira prvu zvezdu Junajteda „fantomskim golom“ Ronalda /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala