„Nije trebalo to da uradim, ali sam pobesneo“ /video/

© AP Photo / Michel EulerRoberto Bautista Agut, španski teniser
Roberto Bautista Agut, španski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Španski teniser Roberto Bautista Agut izgubio je svoju dobro poznatu smirenost u meču osmine finala Majamija protiv Džona Iznera, pa je uputio psovke ka jednom navijaču koji je slavio njegove neiznuđene greške.

Iako su usled pandemije virusa korona organizatori smanjili broj gledalaca na 20 odsto kapaciteta, na tribinama Majamija se pojavio jedan navijač koji je uspeo da dovede Španca do ludila.

U ključnim trenucima drugog seta Agut je napravio nekoliko grešaka, a pomenuti navijač, pretpostavićemo Džona Iznera, je tada bio najglasniji.

U nekoliko navrata gledalac je glasno slavio poene za Amerikanca, a Aguta je najviše iznervirao što je to radio kada posle njegovih neiznuđenih grešaka.

Čak pozivajući ga da siđe na teren, Agut ga je nekoliko puta uvredio na maternjem jeziku.

Začepi usta, pusti me da igram tenis, sine“, uz psovke je prokomentarisao besni Španac.

Trenutno 12. teniser planete je posle meča otkrio da ovo nije prvi put da ga pomenuti navijač provocira.

„Ja sam, inače, mirna osoba, ali me je taj čovek provocirao nekoliko puta u karijeri i izgubio sam strpljenje, više nisam mogao da ga trpim", kazao je Bautista Agut i objasnio zašto je pomenuti navijač izbačen sa tribina“.

Aslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021) - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Rusa se svi plaše, pa čak i sponzori

„Čak ga nisam ja izbacio sa tribina, već Džon (Izner). Čovek se drao posle svake moje gršeke, što je bezobrazno, pa sam se iznervirao. Nije trebalo da reagujem na taj način, ali sam u tom napetom trenutku meča jednostavno pobesneo“.

Agut je, ipak, izgubio drugi set, ali je u taj-brejku treće deonice meča uspeo da dođe do pobede i zakaže duel osmine finala sa drugim teniserom planete, Danilom Medvedevim.

„Često pogledam Agutov renking i zapitam se zašto nije bolje plasiran, ali onda shvatim da za to postoji razlog. To ću pokušati da iskoristim kako bih ga pobedio“, kratko je prokomentarisao Rus.

​►Federerova arogancija – šta su za njega „neke nedođije“?

Srbija prestonica svetskog tenisa: „Ovo je samo početak“

Nadal: Federer i ja nismo baš toliko bliski

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala