Rusa se svi plaše, pa čak i sponzori

© AP Photo / Hamish BlairAslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021)
Aslan Karacev sa peškirom preko glave (Australijan open 2021) - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Ruski teniser Aslan Karacev ove godine predstavlja strah i trepet svim protivnicima na ATP turu, pa zbog toga neverovatno deluje podatak da velike kompanije ne pokušavaju da što pre postanu njegov sponzor.

Karacev ima 27 godina, ali je tek ove tokom 2021. uspeo da se probije u sam teniski vrh.

Ove sezone ima 16 pobeda i dva poraza, igrao je polufinale Australijan opena, gde ga je pobedio Novak Đoković, i osvojio je titulu na turniru iz Serije 500 u Dubaiju.

I, koliko god to čudno zvučalo, Karacev trenutno nema nijednog zvaničnog sponzora.

„Da li ste pronašli nešto za mene? Je l' me zato to pitate?“, šaljivo je Karacev odgovorio na pitanje o tome da nema sponzora.

Mnogi manje poznati i uspešni teniseri imaju barem jednog sponzora, ali od ponedeljka 27. teniser planete je i dalje u potrazi za unosnim ugovorima.

Karacev tokom mečeva nosi obuću i odeću nemačke kompanije Adidas, ali italijanski novinar Luiđi Gato prenosi da ona (više) nije sponzor ruskog tenisera.

Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru

„To nosi besplatno. Sećam se da mi je njegov agent u januaru rekao da (Karacev) nema nikakav sponzorski ugovor“, naveo je on.

Istini za volju, Aslan do početka 2021. nikada nije bio među najboljih 100 na svetu, pa nije čudno da se sponzori nisu utrkivali za time da im on reprezentuje brend.

„Ako pronađete nešto za mene, biću srećan. Ali, trenutno, to je što je...“, dodao je tokom turnira u Dubaiju, Rus koji je tokom ATP kupa dobio nadimak „tajno oružje“.

Bilo kako bilo, samo je pitanje vremena kada će Karacev krenuti da potpisuje unosne sponzorske ugovore, ali je svakako čudno što se to već nije desilo.

O naslednicima svog sina i usponu ruskih tenisera, a ujedno i o Karacevu, nedavno je u intervjuu za Sputnjik sport govorio Srđan Đoković.

Strašni Aslan Karacev – ruska senzacija osvojila prvu ATP titulu!

Nije trebalo dugo – Španci su već ispalili „otrovne strelice“ ka Medvedevu

Ćaćić za Sputnjik: Od Srbije i Đokovića do Buenos Ajresa i 39. titule

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala