Ni zastave, ni himne, ni imena tzv. Kosova u Španiji!

© AP Photo / Visar KryeziuFudbalska reprezentacija Kosova
Fudbalska reprezentacija Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Fudbalski savez Španije neće dozvoliti da se u utakmici protiv selekcije samoproglašene države Kosovo nađu zastava, himna i ime države koju ne Španija ne priznaje, a protiv koje mora da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Španska Marka piše da se uputstvo odnosi na sve zvanične događaje tokom utakmice, kao i na komentatore koji će je prenositi.

Fudbaleri tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Stroga pravila su uvedena pošto napori Fudbalskog saveza Španije da se selekcija Kosova* ukloni iz kvalifikacija nisu urodili plodom.

Uprkos tome, vrh španskog fudbala je doneo pravilo po kome se naredni protivnik njihovog tima naziva timom „Fudbalskog saveza Kosova“.

Usledile su burne reakcije prištinskih izaslanika, koji su tokom konferencije za medije isprovocirali jednog španskog novinara i naveli ga da pomene reč „Kosovo“, dok je pokušavao da postavi pitanje.

To je, po svemu sudeći, jedina „pobeda“ koju će kosovski tim izvojevati u Španiji, s obzirom na to da neće biti predstavljen ni zastavom ni himnom jer su španske vlasti zabranile isticanje simbola države koju ne priznaju u televizijskom programu.

O tome zašto je Španija uopšte pristala da igra protiv selekcije države koju ne priznaje za Sputnjik sport je u emisiji Miljanov korner govorio novinar Vlada Stanković.

► Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

► „Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, sigurno su pripretili Špancima“ /video/

► Šta se dešava u Španiji zbog tzv. Kosova?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala